Harjoitukset

Suunnistusharjoitukset, Hippo-Suunnistuskoulu

Kesäkaudella lapsilla ja nuorilla on kerran viikossa maanantaisin klo. 18.00 alkaen suunnistusharjoitus (=Hippo-suunnistuskoulu). Hippo-suunnistuskoulussa on neljä ryhmää, joissa jakaudutaan pienryhmiin tarpeen mukaan. Ryhmäkuvaukset, lisätietoa treeneistä ja treenipaikoista löydät täältä.

Sivulta https://tus.fi/nuoret/hippo-suunnistuskoulu näet kauden harjoituskohteet. Muistathan varmistaa ajankohtaisen tiedon ja tarkan paikan tus.fi-sivuilta löytyvästä kalenterista.

Mikäli harjoituksista ilmenee kysyttävää, voit olla yhteydessä h.tetri@gmail.com.

Poikkeuksista ilmoitamme rekisteröityneille sähköpostilistan kautta ja kalenterissa https://tus.fi/kalenteri/ , josta kannattaa tarkistaa pysäköintipaikka aina harjoituspäivänä.

Saliharjoitukset talvikaudella

Lasten ja nuorten toimintamaksuun sisältyy talvikaudella saliharjoitukset. Salijumpassa harjoitellaan kolmessa eri ryhmässä ja joskus myös suunnistetaan ulkona. Katso saliharjoitusten päivät seuran kalenterista.

Syksyn ohjelma tarkentuu lähempänä.

Mukaan: joustavat sisäliikuntavarusteet, sisäpelikengät, juomapullo, jumppapatja ja isommilla myös sählymaila

Ilmoittautuminen: Harjoituksiin ei tarvitse ilmoittaua ennakkoon, jos olet ollut aiemmin mukana Hippo-suunnistuskoulun kesäkauden harjoituksissa. Mikäli et ole ollut mukana toiminnassa aiemmin, liity jäseneksi https://tus.fi/seura/liittyminen/

Korona-ajan ohjeet:

  • Älä tule sairaana liikkumaan.
  • Muista pitää 1-2 metrin turvaväli.
  • Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen salivuoron.
  • Yski hihaan.
  • Harjoituksissa kokoontuvat vain niihin osallistuvat. 
  • Pukutiloja ei käytetä.
  • Sisälle tullaan vasta sitten, kun edellinen ryhmä on poistunut.
  • Turun kaupungin ohjeiden mukaan kasvomaskin käyttöä edellytetään yli 15-vuotiailta sisäliikuntatiloissa muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.  Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille kouluikäisille, erityisesti yläkouluikäisille, sisäliikuntatiloissa muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Huoltaja voi päättää lapsensa maskin käytöstä.

Muut harjoitukset ja leiripäivät

Kaikille TuS:n nuorille on vuoden aikana yhteisiä tapahtumia, jotka sisältyvät toimintamaksuun. Näitä ovat esimerkiksi hiihtoleiripäivä (tammi-helmikuu) ja taitopäivä.

Lisäksi lapsille ja nuorille tarjotaan erilaisia leirimahdollisuuksia ja kannustetaan osallistumaan esimerkiksi Leimausleirille.

Lisätreeniä kuntorasteilta

Lasten ja nuorten toimintamaksuun sisältyy ilmainen osallistuminen TuS:n järjestämille kuntorasteille. TuS järjestää talvikaudella Talvirastit ja kesällä NEO-rasteja sekä Turkurasteja. Karttoja varten lippuja saa ohjaajilta ja valmentajilta. Liput käyvät vain TuS:n järjestämissä tapahtumissa, joten tarkistathan Turkurastien kalenterista, että järjestäjänä on Turun Suunnistajat (ei Maarian Mahti tai Hirvensalon Heitto). Liput ovat tarkoitettu vain lapsille ja nuorille. Saattaja saa mennä ilmaiseksi mukaan.

Muiden seurojen järjestämiä kuntorasteja ovat Turun seudulla esimerkiksi Lähirastit lauantaisin, Peimarin rastit torstaisin ja Satarastit tiistaisin. Moniin tapahtumiin alle 16-vuotias pääsee ilmaiseksi tai edullisempaan hintaan.

Nuorten treeni -ryhmän harjoitukset

Nuorten ryhmään kuuluvat harjoittelevat oman ohjelman mukaisesti. Harjoituksia on noin 3-4 viikossa ja lisäksi järjestetään leiripäiviä, leirejä ja kilpailuja. 

Yhteistyössä