Turun Suunnistajat

Nuorisotoiminta

Turun Suunnistajat tarjoaa kaikenikäisille lapsille, nuorille ja perheille mukavan mahdollisuuden harrastaa suunnistusta. Turun Suunnistajat on Nuori Suomi Sinettiseura ja on sen myötä sitoutunut järjestämään laadukasta ja monipuolista kaikki lapset huomioon ottavaa nuorisotyötä.


Turun Suunnistajien nuorisotoiminnan periaatteet:

  • Sopiva harrastustapa kaikille ikä-, kehitys- ja valmiustaso huomioiden
  • Perheharrastuksesta huippuvalmennukseen, yhdessä ja erikseen
  • Monipuolinen ja lajinomainen valmennus
  • Tulevaisuutta lajille ja seuralle, hyvälle elämäntavalle


Turun Suunnistajissa voi kaiken ikäiset lapset ja nuoret aloittaa suunnistuksen opettelun alkeista ja halutessaan jatkaa harrastusta huippusuunnistajaksi asti. Nuorisojaostoon kuuluvat kaikki alle 18-vuotiaat. Yli 14-vuotiaat voivat harjoitella myös seuran kilpavalmennusryhmässä.

Nuorisojaosto järjestää kaikille seuran jäsenille avoimet lasten ja nuorten suunnistusharjoitukset kerran viikossa ympärivuotisesti. Harjoitukset ovat avoimia myös lasten vanhemmille. Harjoituksissa ohjaajat opettavat suunnistusta lapsille ja nuorille suunnistustaitojen mukaan jaetuissa ryhmissä. Turun Suunnistajien lasten ja nuorten ryhmät ovat Hipot, Turbot ja nuorten harraste- sekä valmennusryhmä.

Kevääseen ja kesään kuuluu myös leirejä ja kilpailumatkoja. Talvella pelataan sählyä ja jumpataan yhteisillä salivuoroilla.

Vuoden 2012 marraskuussa seura palkkasi Nuorten valmennuspäällikön koordinoimaan ja suunnittelemaan monipuolista toimintaa. Valmennuspäällikön työsuhde päättyi syksyllä 2016, mutta hyvien suunnitelmien pohjalta toiminta jatkuu monipuolisena ja laadukkaana innokaiden nuoriso-ohjaajien vetämänä. Nuorten ryhmään ja valmennusryhmään ilmoittaudutaan erikseen mukaan. Ryhmille järjestetään runsaasti harjoituksia, taitovalmennusta sekä erilaisia testejä ja leiripäiviä erillisen kalenterin mukaan (kts. valmennusryhmän esittely).

Power point -esitys Turun Suunnistajien nuorisotoiminnasta

Jäseneksi Turun Suunnistajiin

Jos olet kiinnostunut liittymään seuran jäseneksi ja aloittamaan suunnistusharrastuksen esimerkiksi Hippo-suunnistuskoulussamme, voit tulla tutustumaan harjoituksiimme milloin vain tai olla yhteydessä nuorisojaoston puheenjohtajaan tai muihin jäseniin.

Nuorten (alle 18v) jäsenmaksu on 10 €, 18 vuotta täyttäneiden 20 €. Maksamalla nuorten toimintamaksun 50 €, voi lapsi tai nuori osallistua seuran viikkoharjoituksiin ja maksuttomasti kausisuunnitelman mukaisiin kilpailuihin sekä muuhun nuorisojaoston järjestämään toimintaan.

Alle 18-v. nuorten toimintamaksun maksaneilla seuran jäsenillä on vapaa osallistuminen Tussin järjestämille Turku- ja Talvi-rasteille. Seura lainaa suunnistusasun 14-vuotiaille ja nuoremmille jäsenille. Lisäksi kierrätämme käytettyjä suunnistuskenkiä ja muita asuja. Varusteita voi kysellä Minnalta viikkoharjoituksissa.


Liity jäseneksi!

Yhteistyössä
OP Turun Seutu NEO-urheilu Inov-8 Noname Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare Suomen vero- ja lakipalvelut