Turun Suunnistajat Impivaaran viestissä

11.6.2020 Enni Jalava

Turun Suunnistajat lähtee kahdella joukkueella kesän ainutlaatuiseen Impivaaran viestiin. Pidemmittä puheitta voidaan siirtyä joukueidemme esittelyyn, sillä kilpailun ohjeet ja kattavat osuuskuvaukset sekä joukkueiden juoksujärjestykset löytyvät kilpailun nettisivuilta. Ottakaa Impivaaran viesti ja Turun suunnistajat seurantaan osana suunnistuksen superviikonloppua!

Joukkue-esittelyn on kirjoittanut Heikki Pesola.

TuS I

1. osuus 13,6 km ”pitkä matka” Oskari Nummelin

Avaukseen ”kotijoukkue” TuS:n ykkösellä on heittää viime vuoden SM keskarin A-finalisti Oskari, joka muistetaan myös 2018 ja 2019 Tiomilan vahvoista 3.osuuden juoksuistaan. Syttyy varmasti oranssipaidan kantamisesta suurviesteistä, joten kauden toistaiseksi parasta menoa realistisesti odotettavissa.

2. osuus 6km ”keskimatka” Emmi Haavisto

Kakkososuudelle starttaa tämän joukkueen ikärakenne huomioiden konkareihin kuuluva Emmi. Heikkouksia vaikea nimetä, varma suoriutumaan metsässä sekä pimeällä että valoissalla. On tasaisesti nostanut myös juoksuvauhtiaan. Onnistui hyvin vuosi sitten Kangasalla, nähdäänkö nyt samanlainen veto?

3. osuus 10,km ”old school” Aleksi Välimaa

Kolmospätkä on kuvauksen mukaisesti old school, josta ehkä selkeimpänä maamerkkinä on käytössä oleva vuoden 1997 Fin5-viikon kartta. Pihtileimausta ei tällä kertaa ole käytössä ja se sopii varmasti emit-aikana syntyneelle ja gps-aikana suunnistamaan oppineelle Aleksille. Urheilutaustaltaan monipuolisella kaverilla varmasti jaksamista riittää ja valmiudet myös pimeässä etenemiseen hyvät.

4. osuus 16 km ”pitkä yö” Touko Seppä

Lämmin kesäyö ja rehellinen långa natten vanhassa Jukola-maastossa. Puitteet ovat kuin tehty vahvassa kunnossa olevalle Toukolle. Suunnistuspuolen näytöt juniorisarjoista jo kaikkien tiedossa, mutta erityisesti juoksuvauhti kehittynyt selvästi vuoden takaisesta. Ruissalon testissa raju kymppi 33.25. Paha vastus osuudella kenelle tahansa.

5. osuus 6,1 km ”vauhdikas” Heini Rintanen

Vitososuudella lähtee turkulaistunut opiskelija ja kartantekijä Heini Rintanen. Suoriutuu ja viihtyy hyvin myös pimeässä metsässä eli mikäli sääolosuhteet pitävät vitososuudella metsän edelleen hämärän peitossa, tämäkin sopii Heinille. Taitopuoli yöharjoittelun karaisema, joten oravapolkupummeja tuskin nähdään.

6. osuus 13 km ”fyysinen” Justus Vuori

Fyysiselle kutososuudelle lähtee niin ikään fyysinen Justus Vuori. Juniorisarjoissa usein SM-kisoissa kärjen tuntumassa. Osuuden runsas tieosuuden määrä sekään tuskin tulee muodostumaan ongelmaksi. Palvelus valtion leivissä jo hyvän vauhtia puolenvälinkrouvin paremmalla puolella, joten kuntokäyrän odotetaan olevan noususuhdanteinen.

7. osuus 9 km ”vaativa” Mikko Huhtinen

Vaativalle seiskapätkälle löytyy taitopäällikkö Mikko. Sen verran kova kokemus suurviesteistä, että hermopummeja ei tältä mieheltä varmasti nähdä. Perinteisesti Mikon kuntokäyrä on nousussa ja vire kohdillaan suurviesteissä. Syytä ei ole epäillä asiaa tänäkään vuonna.

8. osuus 10 km ”vaihteleva” Enni Jalava

Monipuolisesti metsää, tietä ja sprinttiä sisältävälle kasipätkälle starttaa Enni. Hänen maastopankkitilillä saldoa riittää, joten metsäpuolen haasteisiin eteneminen ei kaadu. Osuus päättyy Liedon keskustan sprinttiin, josta Enni aloitti 2015 koko viikon kestäneen palkintopöydän putsauksen Fin5:lla.

9. osuus 11km ”vauhdikas” Sakari Holmroos

Ysiosuuden Sakarilta vauhtia totta vie löytyy. Parin vuoden takainen sprintin nuorten Suomen mestaruus ja hyvät otteet junnusarjoissa ovat tuoneet Sakarille palstatilaa jo mm. Turun Sanomien urheilusivuilla. Monipuolisella sprintti – tie- maasto- erikoiskokeella mikään osa-alue tuskin muodostuu Sakarille ongelmaksi.

10. osuus 12km ”pitkä päätyyn” Leevi Röntynen

Pitkä päätyyn ja perään? Kymppiosuudelle lähtee Leevi, jolta vauhtireserviä varmasti löytyy. Mikäli Leeville osuu mattiheikkismäinen ”pöljä päivä” ja sopivaa letkaa on tarjolla voi huomattava itsensä ylitys olla mahdollinen. Seurataan mielenkiinnolla!

11. osuus 7km ”loppurykäisy” Henna Rantala

Ankkuriosuus juostaan ”talvirastityyppisesti” korttelia, tietä ja maastoa yhdistäen. Tämän kombinaation odotetaan sopivan hyvin Rantalan Hennalle. Nuoresta iästään huolimatta kokemusta TuS:n viestiedustuksista jo usean vuoden ajalta. Turun maastoista jo vankka kokemus, joten uskaltanee lyödä tällä etapilla vauhdin tappiin ilman pelkoa suunnistuksen jäämisestä jalkoihin.

Tus 2

1.    osuus 13,6 km ”pitkä matka” Kalle Kinnala

Sähäkkä Kinnalan Kalle on kunnostautunut muutaman kerran erityisesti hyvillä avausosuuksilla mm. Jukolan yhteislähdössä. Tällä kertaa lähdön porrastuksesta johtuen osuuden luonne hieman erilainen, mutta pikaluistelu- ja pyöräilytaustan omaavalta Kallelta varmasti reittä ja jaksamista löytyy tälle pätkälle.

2.    osuus 6km ”keskimatka” Sonja Julkunen

Hämäläisten metsien kasvatti, mutta sittemmin turkulaistunut Sonja starttaa kakkosouudelle. Lunasti hiljattain paikan huippusuositulle Lapland o-weekille. Monipuolisen kestävyystaustan omaavan Sonjan odotetaan liikkuvan metsässä hyvin lähellä ykkösjoukkueen Emmin vauhtia. Avausosuuden asetelmista riippuu nähdäänkö tällä osuudella kaksi oranssipaitaa jopa näköyhteydellä toisiinsa.

3.    osuus 10km ”old school” Joonas Paananen

Joonakseen pätevät ykkösjoukkueen Aleksin tavoin sanat ”emit- aikana syntynyt ja gps-aikana suunnistamaan oppinut” eli pihtileimauksen puuttuminen ei varmasti haittaa Joonastakaan. Viime vuonna hyviä otteita pitkin kautta, oman ikäluokkansa kärjen tuntumassa. Viihtynyt myös yöharjoituksissa, joten taivaan hämärtyminen tuskin koituu ongelmaksi.

4.    osuus 16km ”pitkä yö” Juho Rajaniemi

Ikäsarjoihin siirtynyt, mutta edelleen nuorempia seuralaisia tosissaan haastava Juho ei långa nattenia pelkää. Turun suunnistajien Jukolan ykkösjoukkueessa jo Kytäjällä 2010. Kokemusta on ja varmuutta edetä myös yöllä vaikka yksinkin.

5.    osuus 6,1 km ”vauhdikas” Riikka Ajalin

Vitosouudelle starttaa Riikka, joka keräsi viime syksynä maastopankkiin kokemusta myös Lapin jylhistä maastoista. Lajaa kokemus Turun alueen maastoista ja pätevä avausosuus viime vuoden Tiomilassa luovat odotuksia perustasosta, joka Riikalle hyvin otettavissa kunhan toimitsijatehtävät ensiapupisteellä eivät veny liiaksi.

6.    osuus 13km ”fyysinen” Teemu Toivonen

Koko porukan nestori. Kokemusta ja jaksamista löytyy. Kykenee haastamaan nuorempia niin juoksuharjoituksissa kuin metsän puolella. Talvella asiallisia välähdyksiä myös yösuunnistuksessa. Varma valinta tälle osuudelle.

7.    osuus 9 km ”vaativa” Onni Sinervä

Seiskaosuudelle starttaa Onni, joka ollut seuran peruskalustoa mm. nuorten viesteissä jo pidemmän aikaa. Viime vuonna edusti seuraa myös miesten Tiomilan ykkösjoukkueessa. Kauden parasta menoa odotettavissa. 

8.    osuus 10 km ”vaihteleva” Laura Jerkku

Pirkanmaalaismaastoista kotimaisemiin palannut Laura ottaa kasiosuuden haltuun. Monen muun tänään juoksevan tavoin seuran vakioporukkaa jo useamman vuoden ajalta. Mahdollisuus hyötyä mahdollisesta osuuden yhteislähdöstä hyvä ottaa huomioon.

9.    osuus 11km ”vauhdikas” Saku Valkila

Pääsarjaan jo siirtynyt Saku on ollut vuosikausia seuran viestiporukan runkoa niin nuorissa kuin aikuisissa. Pärjää monipuolisesti niin maastossa kuin sprintissä. Viime hetken jalkavamma tuonut hieman tummia pilviä joukkueen kokoamiseen, mutta mikäli Saku on terveenä viivalla on odotettavissa varmaa suorittamista myös taitopuolella.

10.  osuus 12km ”pitkä päätyyn” Oskari Kalliokoski

Monipuolisesti kestävyysurheilua harrastava Oskari viihtyy hyvin talvella myös hiihtokilpailuissa. Oskarilta löytyy fyysisyyttä ja jaksamista tälle osuudelle ja pystyy varmasti hyötymään ykkösjoukkueen Leevin tavoin mikäli sopivaa näköyhteyttä metsässä edellä meneviin tullaan tarjoamaan.

11.  osuus 7 km ”loppurykäisy” Alina Lounela

Ykkösjoukkueen Hennan tavoin myöskin Alinalta löytyy vankka kokemus turkulaismaastoista ja kortteleista. Osuus tullee olemaan luonteeltaan ”talvirastityyppinen”, joten rasteilla hyvin sekä suunnistajana että ratamestarina viihtynyt Alina klaarannee osuuden perusvarmuuden turvin. Bonuksena mahdollinen hyöty osuuden yhteislähdöstä.

Yhteistyössä