Kesätyö Turun Suunnistajissa tarjosi mukavia työtehtäviä oman harrastuksen parissa

17.8.2022 Henna Sundell

Keväällä kesätöitä etsiessäni törmäsin suunnistusseurani Turun Suunnistajien ilmoitukseen. Ilmoituksessa etsittiin nuoria työllistymään harrastuksensa pariin kesäksi. Laitoin hakemuksen sisään, ja toukokuussa sain iloisen yllätyksen sähköpostissa, kun sain tietää saaneeni kyseisen paikan. Työpaikat pystyttiin lopulta mahdollistamaan kolmelle Turun Suunnistajien nuorelle niin LiikUn, kuin osuuspankin (Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja) kesätyötukien avulla.

Kesällä töitä oli yhteensä 60 tunnin edestä, ja tunnit jakautuivat useille päiville pitkin kesää. Työtä oli tarjolla vaihtelevasti seuran eri toiminnassa. Kesätyöjakson aikana työskenneltiin esimerkiksi Turku-Rasteilla kartanmyynnissä ja apuna rastien viennissä.

Toki kesätöissä pääsi hyödyntämään myös suunnistusosaamista, eli tekemään harjoituksia lasten Hippo-suunnistuskouluun syksyä varten. Harjoitusten suunnittelemisessa oli tärkeää huomioida eri tasoisten suunnistajien taidot, mutta seuralta sai kuitenkin aina tukea niin ratojen suunnittelussa, kuin muissakin tehtävissä. Lasten viikoittaisissa suunnistusharjoituksissa, sekä alueellisella Kompassi-leirillä pääsi toimimaan myös ohjaajana.

Kesätyö Turun Suunnistajissa oli mielenkiintoinen ja erilainen kesätyökokemus. Monipuoliset tehtävät seurassa antavat varmasti hyvän pohjan myös tulevaisuuteen sekä katsauksen suunnistustoimintaan myös toiminnan järjestämisen näkökulmasta. Tästä on aloittaa uusi suunnistussyksy!

Teksti: Eliel Lintula

Yhteistyössä