Turun Suunnistajat

25manna infoa

6.9.2017

Tässä infopaketti 25mannaan lähteville:

Matkustamme Vikin Linen laivoilla, mennessä Viking Grace ja tullessa Amorella. Hyttikortit jaetaan satamassa terminaalin toisessa kerroksessa, samalla saa aamupalalipun jos on tilannut aamupalan etukäteen.

Satamasta kisapaikalle kuljemme seuran bussilla. Perjantaina ennen laivan lähtöä bussi on satamassa, jolloin sinne voi viedä tavaroita, joita ei tarvitse laivamatkalla. Ruotsissa bussi tekee kaksi kierrosta kisapaikalle. Ajoaika kilpailukeskukseen on noin puoli tuntia. Päivän ajaksi bussiin voi jättää tavaroita, joita ei halua ottaa mukaan kisapaikalle.

Laivan aamupala on usein loppuunmyyty jo illalla, joten jos et varannut sitä etukäteen kannattanee heti laivaan noustessa käydä ostamassa lippu jos haluat buffet-aamiaiselle.

Linkki kisasivuille 

Kilpailuohjeet

Kisapaikalla pystytetään seurateltta.

Omat hakaneulat ja SI-tikku mukaan jos sellaisen omistat!


AIKATAULU (ajat paikallista aikaa):

Perjantai:

20.00-20.15 Bussi satamassa, voi viedä tavaroita joita ei tarvitse laivassa

20.55 Laiva lähtee

21.00 Kokoontuminen konferenssitilassa kannella 9, joukkueiden kokoonpanojen tarkistus, tutustuminen ja muut infot

Lauantai:

5.30 Aamupala (saattaa aueta jo klo 5, joskus mannalaivalla on saanut aamupalaa jo ennen varsinaista aukeamisaikaa, varaudu ruuhkaan varsinkin heti puoli kuuden jälkeen)

6.30 Laiva saapuu satamaan

n. 7.00 Ensimmäinen kuljetus lähtee kisapaikalle mahdollisimman nopeasti

n. 8.15 Toinen kuljetus

9.00 Lähtö (juoksijat sisällä viimeistään 8.45)

n. 14.15 Voittajajoukkue maalissa

16.00 Uusintalähtö

16.15 Palkintojenjako

n. 16.45 Ensimmäinen kuljetus takaisin satamaan

n. 18.00 Toinen kuljetus satamaan

20.00 Laiva lähtee

Sunnuntai:

7.35 Laiva Turussa


HENKILÖLLISYYDEN TODISTAMINEN

Suomi-Ahvenanmaa-Ruotsi ja päinvastoin:
Pohjoismaiden kansalaisilta ei vaadita passia (muiden maiden kansalaisilta voidaan vaatia passi / virallinen EU-henkilökortti).
Kaikkien matkustajien on kuitenkin pyydettäessä todistettava henkilöytensä voimassaolevalla henkilötodistuksella, esimerkiksi:
- ajokortti
- passi
- kuvallinen KELA-kortti, alle 15 v. lapselle käy myös tavallinen kuvaton KELA-kortti
- kuvallinen henkilökortti *
*Tilapäinen henkilökortti, alaikäisen henkilökortti joka on hankittu ilman holhoojan lupaa tai ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti ei kelpaa

INFOA ENSIKERTALAISILLE

Miten viesti toimii?

Osuudet 1 ja 2 juostaan normaalina viestinä. Osuudelle kolme lähtee yhtä aikaa neljä juoksijaa, jotka kiertävät oman ratansa ja lähettävät kukin yhden neljännen osuuden juoksijan matkaan. Ensimmäinen kolmannelta osuudelta tullut lähettää siis neljännen osuuden ensimmäisen juoksijan, toisena vaihtoon tuleva lähettää toisen juoksijan jne. Maastoon lähtevien tulee huolehtia, että he ovat oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä puomilla, sillä maastosta tuleva ei voi tietää tilannetta. Neljän juoksijan osuuksia on kaikkiaan viisi. Osuuden 23 juoksija saa lähteä, kun kaikki edellisen osuuden juoksijat ovat tulleet vaihtoon. Kolme viimeistä osuutta ovat normaaleja viestiosuuksia, joissa on yksi juoksija.

Mikä on SportIdent eli SI-tikku?

Ruotsissa ei käytetä emit-korttia, vaan sen tilalla on SI-tikku. Tikku laitetaan leimauslaitteessa olevaan reikään, jolloin laitteessa vilkahtaa valo ja kuuluu ääni. Ole tarkkana, että sekä valo että ääni tulevat, jotta tiedät varmasti, että leimaus onnistui! Jos leimaat liian nopeasti, ei tikku välttämättä ehdi rekisteröidä leimausta. Viimeistään vaihtoalueelle kirjautuessa näet, miten tikku toimii. Lähdössä on sekä nollaus (töm) että check-leimaus, jotka molemmat leimataan. Niille, joilla ei ole omaa tikkua olen varannut vuokratikut. Samaa tikkua ei saa käyttää kahta kertaa, mutta tikun numerolla ei ole muuten väliä.

Nähdään perjantaina satamassa!

Terveisin
Emmi


6.9.2017
Yhteistyössä
OP Turun Seutu NEO-urheilu Inov-8 Noname Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare