Turun Suunnistajat

42. Kevätyön Viesti uudistuu ja avaa Viestiliigan – uutuutena Str8-Kevätkeskari

Kevään suunnistusklassikko Kevätyön Viesti on pitänyt sitkeästi pintansa viestikulttuurin vähittäisestä katoamisesta huolimatta. Tänä vuonna ”KYV” saa kunnian käynnistää uudelleen henkiin herätetyn Viestiliigan. Uutuutena käydään kansallinen keskimatkan kilpailu, Str8-Kevätkeskari lauantaina samasta kilpailukeskuksesta käsin kuin perjantain viestit.

Perjantain viestit pääsarjoille ja kuntosarjalle

Naisten viestiä oltiin jo kuoppaamassa osanottajien vähyyden takia (2017: 13 joukkuetta), mutta uudelleen henkiin herätetyn Viestiliigan myötä myös naisten kotimaan viestikausi avataan Kevätyönviestissä. Perjantai-illan tiukan aikataulun johdosta kilpailu käydään yhteislähtömuotoisena joukkuekilpailuna, jolla samalla taataan kaikille osanottajille viestityyppinen suunnistuskokemus.

Kevätyön Viesti on tärkeä kilpailu etenkin Tiomilaan tähtääville seuroille. Niinpä miesten viesti on ohjelmassa entisen kaltaisena kolmen osuuden yöviestinä. Viestiliigan kilpailuja voi seurata sekä netissä että kilpailukeskuksessa NettiTV-tuotannon muodossa.

Kuntoilijoille tarjotaan mahdollisuus yösuunnistustaitojen herättelyyn yhteislähtökilpailuna, jossa tarjolla on sekä henkilökohtainen että kolmen hengen joukkuekilpailu. Aiemmin kuntoilijat ovat suunnistaneet kilpailunsa ennen illan hämärtymistä. 

Lauantain Str8-Kevätkeskari samassa kilpailukeskuksessa

Täysin uutena tapahtumana käydään keskimatkan kilpailu lauantaina. Vaikka kilpailukeskus on sama kuin Kevätyön Viestillä, vain murto-osa radoista suunnistetaan perjantain maastossa. Näin ollen suunnistajat voivat hyvin osallistua molempiin kilpailuihin. Kilpailukeskus sijoittuu koulun piha-alueelle ja sisätiloihin, joten myös kehnon kelin sattuessa viihtyvyys on taattu.

Vaativa kilpailumaasto täysin uudelleen kartoitettuna

Kilpailut käydään Raision ja Naantalin rajaseudulla, monille kuntoilijoille tutussa Tikanmaan maastossa, jossa Kevätyön Viesti suunnistettiin viimeksi 2001. Tikanmaan maasto on pienipiirteinen, osin jyrkkiä rinteitä ja paljon polkuja sisältävä lähiliikunta-alue, joka tulee tarjoamaan sopivaa vaativuutta sekä huipuille, lapsille että kuntoilijoille. 


42. Kevätyön Viesti juostaan Raision Tikanmaalla 6.4.2018, ja kansallinen Str8-Kevätkeskari seuraavana päivänä 7.4. samassa maastossa.


Tervetuloa uudistettuun kevätsuunnistustapahtumaan!

Turun Suunnistajat#kyv2018 13.2.2018
Yhteistyössä
OP Turun Seutu NEO-urheilu Inov-8 Noname Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare Suomen vero- ja lakipalvelut