Turun Suunnistajat

Jukola-leirin kuulumisia

12.11.2017

Turun suunnistajien Jukola-leiri 10.-12.11. oli erittäin onnistunut. Pajulahden urheiluopisto tarjosi totuttua sähköt poikki ja vettä ei tule -jukolamajoitusta huomattavasti hulppeammat puitteet ja Jukolan harjoitusmaastot varsinaissuomalaiselle suunnistajalle todellista päänvaivaa tuottavat radat.

Jo ensimmäinen perjantai-illan harjoitus pudotti itsevarmat suunnistajat takaisin maanpinnalle. Supat todettiin melkoisen kinkkisiksi ja niiden jokainen käyrä ansaituksi, sillä alun tasaisen maaston jälkeen vauhti putosi supikossa kiipeillessä huomattavasti. Onneksi jo samana iltana Janne valotti luennollaan suppasuunnistuksen saloja, jotta seuraavan päivän harjoituksiin olisi enemmän työkaluja käytössä.

Lauantain ensimmäinen harjoitus oli kivikkoinen, ja paikoin käyriä oli vaikea hahmottaa kivikon alta. Enemmän ongelmia tuotti silti bongattujen käyrien tulkitseminen, sillä mäet ja supat menivät vielä monella iloisesti sekaisin. Oppia kuitenkin tuli, samaistusvirheet todettiin hyvin tyypilliseksi virheeksi.

Lauantain toinen harjoitus oli pariviestikilpailu joko valoisassa tai pimeässä. Suppia ja mäkiä tulkitessa oli konkareillakin haastetta, sillä maasto oli paikoin pelkkää käyräkiemuraa. Rauhassa katsoen supat hiljalleen alkoivat avautua, mutta viestikilpailun tuoma vauhti ja paine olivat koitua joidenkin kohtaloksi.

Lauantaina illalla päivän harjoitukset analysoitiin ja todettiin, että jyrkkiä rinteitä kannattaa välttää, keltaiset avoimet alueet erottuvat hyvin ja suppia kiertämällä kulkusuunnan saa huomaamatta käännettyä vinoon. Illalla huolehdittiin myös lihashuollosta joogaten ja venytellen.

Sunnuntaina leiriläisillä oli edessä viimeinen koitos. Läpi marraskuisen räntäsateen he ajoivat kohti Vihattua, Jukolan harjoitusmaastoista pelätyintä, jonka huhut kertovat olevan nimensä ansainnut. Vihattu todellakin täytti lupauksensa puskasta ja pöpeliköstä, mutta toisaalta myös leirin juostavimmat alueet löytyivät tältä kartalta.

Kohti kotia lähti iloinen joukko, johon oli tarttunut huomattavasti oppia ja kokemusta supikoista, mutta johon jäi nälkä tulla haastamaan supat tulevan kevään aikana uudestaan.


12.11.2017
Yhteistyössä
OP Turun Seutu NEO-urheilu Inov-8 Noname Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare Suomen vero- ja lakipalvelut