Turun Suunnistajat

Nauvon leiriraportti 26.-27.1.

28.1.2019

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna oli vuorossa viime vuosina perinteiseksi muodostunut Nauvon leiri. Turun Suunnistajista mukaan saatiin varsin hyvä 15 hengen osaanotto.

Sää puhutti jonkin verran ennen leiriä, sillä loppuviikon uusien lumisateiden lisäksi sunnuntaiaamuksi oli luvattu jopa 20 asteen pakkaslukemia. Viikonloppua kohden Turun alueen virallisetkin lumimäärät alkoivat liikkua 30 sentin tuntumassa.

Leirin aloittanut lauantain aamuharjoitus oli Paraisten Vånon maastossa. Jos parin viikon takaisessa Norrbyn av-yöreenissä tarjoiltiin normaalia peitteisempää paraislaista, oli nyt tarjolla perinteisempää saaristolaismaastoa, jota Stortervolandetin saarella riittää. Pöytä oli katettu neljällä erilaisella viuhkaharjoituksella vaihtelevin teemoin. Lumihanki ja mäkinen maasto haastoivat suunnistajia ja nostivat sykkeitä helposti kehittävän puolelle. Metsästä saapui kuitenkin parkkipaikalle lähes poikkeuksetta tyytyväisiä suunnistajia.

Harjoituksen jälkeen matka jatkui Nauvon kirkonkylässä sijainneeseen majataloon, jossa seuran leiriläiset majoittuivat. Ruokatarjonnasta ei oltu tingitty ja muutenkin vastaanotto oli varsin vieraanvarainen.

Iltapäivällä oli tarjolla Nauvossa harjoitus, jonka osa teki iltapäivän valoisalla ja loput yöviestereeninä yhteislähdöllä. Paikalle oli saapunut myös Paimion Rastin ja Piffenin suunnistajia useampi autokunta, joten varsinkin yöreenin yhteislähdössä oli jo kilpailuhenkistä säpinää. Lumimäärästä ja perhoslenkeistä johtuen maastoon muodostui runsaasti eri suuntiin vieviä uria ja etenkin rastien lähtösuunnassa oli oltava tarkkana. Lumiolosuhteet eivät kuitenkaan hallinneet jälkikeskusteluja, vaan parkkipaikan loppuspekulaatioissa pyörivät tutut teemat: mitä tuli tehtyä ja mitä olisi pitänyt tehdä. Yöharjoituksessa kuten myös talven muissa av-yöharjoituksissa oli hyvä osanotto myös seuran naissuunnistajista. Vaikka naisten perinteiset suurviestit käydäänkin valoisalla, on yösuunnistus mitä parhainta taitotreeniä myös valoisalle!

Sunnuntain valjettua siirryimme Vinappan idylliseen maalaisympäristöön leirin päättävään keskimatkan harjoitukseen. Mats Dahlen oli laatinut laakeaan metsämaastoon radat, joissa fyysiset ja taidolliset haasteet löivät iloisesti kättä. Kun pakkanenkin pysyi luvatusta poiketen kohtuullisena, saatiin myös päätösharjoituksesta varsin onnistunut lisä viikonloppuun.

Kaiken kaikkiaan leirin anti oli varsin onnistunut. Olosuhteista huolimatta harjoitukset saatiin vietyä hyvin läpi ja majoituspaikkana toimineen majatalon kodinomainen ympäristö ruokki positiivista yhteishenkeä. Tätä kirjoittaessa Turussa sataa jälleen uutta lunta ja voi olla, että tulevina viikkoina metsäsuunnistus on enemmän tai vähemmän tauolla. Talvikuukausien tärkeän teeman eli fysiikan kehittämiseen olosuhteet ovat kuitenkin erinomaiset ja alueen suunnistajia onkin näkynyt säännöllisesti niin hiihtoladuilla kuin yhteisissä vetoharjoituksissa. Talvikautta rikkomaan ryhmä tussilaisia lähtee myös helmikuussa Alicanteen ja maaliskuussa pitäisi jo Ruotsissa laittaa numerolappua rintaan. Tästä on hyvä jatkaa. Kolme kuukautta Tiomilaan!


28.1.2019
Yhteistyössä
OP Turun Seutu Urheilu Mehiläinen Noname Naantali Spa & Hotel Marli Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare Suomen vero- ja lakipalvelut