Turun Suunnistajat

Nuorten Jukolasta hienoa menestystä!

19.8.2017

32. Nuorten Jukola kilpailtiin 19.8.2017 Porvoossa OK Trianin järjestämänä. Turun Suunnistajien nuorten panos oli loistavaa luokkaa ja kilpailukeskuksessa saatiinkin jännittää kilpailua loppuun asti. TuSsin ykkösjoukkue taisteli hienon kahdeksannen sijan monien vaiheiden jälkeen. TuSsin kakkosjoukkue täydensi menestyksen olemalla 22. mikä ollee kautta-aikojen paras TuS kakkosjoukkue tulos. Kolmas, nuori joukkue teki myös hienon suorituksen ja sijoitus löytyy sijalta 120. Kilpailun voitti Tampereen Pyrintö, Espoon Suunnan antaessa hyvän vastuksen loppuun asti

OK Trianin kilpailu oli hyvin järjestetty ja kilpailukeskus oli mukavasti nurmella ja hiekalla. Muutenkin järjestelyt menivät mallikelpoisesti. 

Alla matkakertomus nuorten juoksioiden mietteillä, huoltajien kirjoittamana. Kirjoituksen jälkeen kuvia kisasta.


Nuorten Jukola 2017

 

Reissuun startattiin Muurisen bussilla Veritas Stadionilta aamulla klo 7.00. Perillä kisakeskuksessa Porvoossa olimme noin klo 9.30 aikoihin. Seuraavaksi ohjelmasssa oli teltan pystytystä, numeroiden hakua, vaihtodemojen seuraamista ja kisaan valmistautumista verkkaillen ja henkistä latautumista hakien. Viitoitukset, vaihtopuomit ja muu kisaan liittyvä käytiin tarkastamassa pienemmissä porukoissa. Vaihtodemo kiinnosti ensi kertalaisia. 

Kilpailuun starttattiin klo 11.30 ja tulessa ensimmäisellä osuudella olivat Kalle, Onni ja Tuomo Haapala (PR). Lähtöpaikat kaikilla pojilla olivat porukan perällä, joten heti kärkeen ei ollut asiaa, eikä tarvettakaan. Väliajoissa kaikki keikkuivat hyvillä sijoituksilla ja Kallen leimatessa viimeisellä rastilla toisena, oli tunnelma TuSn leirissä korkealla. Kallen mukaan juoksu kulki hyvin ja kaikki oli jätetty metsään, koska suorituksen jälkeen ruoka, eikä juomakaan maistunut heti. Onni tuli hyvällä sykkeellä 58. vaihtoon, valitellen hieman polvensa kipeytymistä Nuori Suunta-viestin yhteydessä. Tuomo Haapalan tulessa vaihtoon sijalla 90, kaikkien joukkueiden taival oli alkanut hyvissä merkeissä. 

Toisella osuudella joukkueidemme viestiä veivät Touko Seppä, Leevi Röntynen ja Pyry Vaho. Toukolla osuudelle mahtui mukaan todella terävää juoksua ja pieniä koukkuja, mutta vaihtoon Touko tuli yhdessä Tampereen Pyrinnön ja Helsingin Suunnistajien kanssa. Leevillä juoksu kulki muutamaa virhettä lukuunottamatta, loppusuoralla tuli kyllä harmittava revähdys, jota hoidettiin kylmällä. Pyryn osalta tehtävä oli todella haastava, kun nuorena poikana joutui 16-vuotiaiden sekaan, Pyry suoriutui osuudestaan kuitenkin hienosti, ollen tyytyväinen suoritukseensa.

Kolmannelle osuudelle lähtivät Henna Rantala, Vilma Huhtala ja Elli Kyläkoski. Henna pääsi osuudelleen aivan kärjen tuntumassa ja suunnisti todella hyvin yhdessä HSn ja TPn tyttöjen kanssa, ollen osuutensa kolmanneksi nopein. Vaihtoalueelle Henna saapui tuima ilme kasvoillaan, metsään oli jätetty kaikki mahdollinen ja olo oli sen mukainen. Vilman suunnistus kulki hienosti ja hän aloitti kakkosjoukkueen loppukirin! Vilma oli vaihtoon saapuessaan suoritukseensa tyytyväinen. Ellin osuus sujui mainioissa merkeissä, muutamaa virhettä lukuunottamatta. Elli oli osuutensa jälkeen iloinen suorituksestaan. Tässä vaiheessa nuorten otteet metsässä olivat ollet sen verran väkeviä, että huoltajien kädet ja jalat tärisivät ja mobiililaitteista etsittiin väliaikoja hikipisarat otsalla.

Neljännelle osuudelle lähtivät Joonas Paananen, Sakari Holmroos ja Inkeri Holmroos. Joonas pääsi osuudelleen aivan kärjen tuntumassa ja suoriutui osuudestaan hänen omin sanoin ”ihan hyvin!” Sakari jatkoi kakkosjoukkueen nousujohteista viestiä parantaen sijoitusta muutamilla. Sakari oli osuuteensa tyytyväinen muutamasta pienestä kiemurasta huolimatta. Inkerin osalta viesti sujui pirteissä merkeissä ja aina niin iloinen Inkku suoriutui omasta osuudestaan mainiosti, ollen tyytyväinen omaan suoritukseensa.

Viidennellä osuudella viestiä lähtivät viemään Sini Salmi, Alina Lounela ja Ada Pöllänen. Sini pääsi maastoon kolmantena tyttöjen vaativaksi osoittautuneella putkiosuudella. Sinin juoksu kulki ja vaihtoon saavuttiin muutamien pummien myötä hyvällä sijoituksella. Alinan juoksussa oli tuttua virtaa ja hän jatkoi kakkosjoukkueen nousujohteista viestiä. Alina ei kuitenkaan ollut suoritukseensa aivan tyytyväinen muutamasta pummista johtuen, suoritus oli kuitenkin kaikesta huolimatta todella hyvä. Adan suoritus oli varmaa ja tasaista suorittamista, vaikka tyttö itse totesi radan aika vaativaksi ja totesi tehneen muutaman koukun, hieno suoritus Adalta!

Kuudennelle osuudelle lähtivät Alli Haavisto, Ilona Lainio ja Silja Koskinen. Alli lähti omalle osuudelleen tavoittamaan kärkeä ja suunnistus sujuikin mainiosti, muutama pienimutka mahtui matkaan, mutta joukkueen sijoituksen parantaminen koko tilanteessa oli todella oiva suoritus. Alli vaikutti juoksuunsa tyytyväiseltä. Ilonan juoksu sujui mainiosti muutamasta pienestä ajautumisesta huolimatta, jalkakin liikkui hyvin torstaisesta pyörälenkistä huolimatta. Silja lähti tekemään viime vuotiseen tapaan todella varmaa suoritusta huomattavasti ikätasoon vaikeammlle radalle ja hyvästä suorituksesta saimmekin nauttia! Sateenkastelema Silja saapui vaihtoalueelle iloinen hymy naamallaan, niin kuin aina. Hyvä Silja!

Ankkuriosuudelle lähtivät Ville Kinnala, Justus Vuori ja Eemeli Lounela. Ville lähti tavoittelemaan sijoitusta kymmennen parhaan joukkoon. Sellainenhan sieltä tulikin. Ville toi TuSn ykkösen maalliin sijalla 8. Ville oli suoritukseensa tyytyväinen muutamasta pienestä pummista huolimatta. Oiva ankkuriosuus! Justus taisteli kakkosen maaliin 22 sijalle ja varmisti näin TuSlle seuran Nuorten Jukolahistorian parhaan kokonaispanoksen! Eemeli suoriutui omasta ankkuri osuudestaan mainiosti, vaikka kova ukkoskuuro kastelikin maaston oikein kunnolla ja liukasti kallioita edelleen. Eemelin suoritus oli taatun varmaa suorittamista.

 

Terveisin kokohuoltotiimi 

TuS 1: Sija. 8.

1: Kalle Kinnala: 

2: Touko Seppä:

3: Henna Rantala:

4: Joonas Paananen:

5: Sini Salmi:

6: Alli Haavisto:

7: Ville Kinnala

 

TuS 2: Sija 22.

1: Onni Sinervä:

2: Leevi Röntynen:

3: Vilma Huhtala:

4: Sakari Holmroos:

5: Alina Lounela:

6: Ilona Lainio:

7: Justus Vuori:

 

TuS 3: Sija 120.

1: Tuomo Haapala (PR):

2: Pyry Vaho:

3: Elli Kyläkoski:

4: Inkeri Holmroos:

5: Ada Pöllänen:

6: Silja Koskinen:

7: Eemeli Lounela:

YLE

Kisasivut. Täällä tulokset + muut

Pekka Kinnalan kuvia

Pasi Rantalan kuvia

Ilkka Sepän kuvia

Kiertolaisen kuvat


19.8.2017
Yhteistyössä
OP Turun Seutu NEO-urheilu Inov-8 Noname Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare