Turun Suunnistajat

Nuorten ryhmän kesäleiri 4.–6.8.

6.8.2017

Nuorten ryhmä leireili Raisiossa 4.–6.8. Viikonloppuun mahtui suunnistusta, kavereita, kirkonrottaa ja kesän hurjin vesisade.

Leiri alkoi perjantaina teltan pystytyksellä ja suunnistusharjoituksella. Suunnistus oli vaativa, mutta kartasta löytyivät silti olennaiset asiat lähes yhtä helposti kuin metsästä jo suuriksi kasvaneet mustikat. Harjoituksen, saunan ja iltapalan jälkeen koitti majoittuminen puolijoukkueteltassa. Osalle nuorista tämä oli ensimmäinen yö teltassa, mutta se sujui rauhallisesti.

Lauantaina aamupäivällä suunnistettiin tehokas ryhmäintervalliharjoitus. Muista juoksijoista sai mukavasti apua vauhdin ylläpitämiseen, jolloin harjoituksessa tuli juostua jopa kisavauhtia. 

Iltapäivän harjoitus oli kevyempi lihashuolto. Tosin alkuverkaksi leikityssä lipunryöstössä tuli juostua paikoin jopa kovempaa kuin aamupäivän suunnistuksessa. Lihashuollossa harjoitettiin liikkuvuutta ja ketteryyttä sekä aktiivisilla liikkuvuusharjoitteilla että huolellisilla venyttelyillä. Lopuksi tehtiin rentoutumisharjoitus, jonka lopussa kuului useampikin haukotus – ulkona vietetyn päivän jälkeen rentoutuminen siis teki tehtävänsä.

Seuraavana yönä ja aamupäivänä niskaan saatiin kesän kovin sade, sillä yön ja aamupäivän aikana satoi 60 mm vettä. Yö sujui silti teltassa pääosin hyvin, ja vaikka aamuyöstä vesi olikin osan herättänyt, lähtivät nuoret silti reippaina vielä leirin viimeiseen harjoitukseen. Harjoitus oli kaksiosainen, ensin suunnistettiin leirin kivoimman harjoituksen tittelin saanut muistisuunnistusviesti. Joukkueet olivat hyvin tasaiset, ja maaliin tultiin aivan rinta rinnan. Viestin jälkeen oli vuorossa vielä parisuunnistus, jonka jälkeen kaikki olivatkin jo aivan läpimärkiä. Kotiin lähti silti iloisia ja hyväntuulisija suunnistajia.

Vapaa-ajan nuoret viettivät lähes poikkeuksetta ulkona kirkonrottaa leikkien. Nuorten ryhmässä on loistava ryhmähenki, ja koko ryhmä 10–15-vuotiaita nuoria leikki yhdessä ulkona ja puhalsi yhteen hiileen. Tästä on loistava jatkaa syksyyn ja huomenna maanantaina alkaviin viikkoharjoituksiin!


6.8.2017
Yhteistyössä
OP Turun Seutu NEO-urheilu Inov-8 Noname Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare