Turun Suunnistajat

Nuorten ryhmän kesäleiri Paimiossa

4.7.2018

Viikonloppuna TuS:n ja PR:n 10-16vuotiaat nuoret viettivät yhdessä leiriä. Leirille osallistui koutsit mukaan lukien 24 suunnistajaa.  Leiri pidettiin PR:n seuramajalla Rastituvalla, johon TuS nuoret otettiin avosylin vastaan.

Leirille saavuttiin lauantai aamulla ja heti majoittumisen jälkeen lähdettiin rastinotto harjoitukseen. Ennen harjoitusta nuoria varoitettiin pelottavasta poliisista joka ei tahdo suunnistajia tontilleen. Harjoituksen aikana selvisi, että poliisi olikin vain mukava vanha rouva joka haravoi pihaansa ja juttelee ohi kulkeville suunnistajille.

Harjoituksen jälkeen yritimme opetella QuickRouten ja 3DRerunin käyttöä, mutta ikävä kyllä Fredon kello ei suostunut toimimaan.

Kun analyysit oli tehty ja herkulliset ruoat popsittu, oli pariviestin aika. Viestissä juostiin Rastituvan ympäristössä ilman lähtösuuntaa lähteneille hyvinkin kinkkisiä ratoja. Viestin voittivat Henna ja Topi, toisiksi tulivat Inkeri ja Aapo ja kolmansiksi sijoittuivat Eelis ja Kalle.

"Leikkimielisen" kisan jälkeen vuorossa oli makkaran ja vaahtokarkkien (ja ehkä vähän hedelmäkarkkien) grillausta. Musiikki soi ja kaikilla oli hauskaa. Ehdimme myös kuvaamaan hienon videon Leevin dronella (Vink vink, video löytyy instagramista @turunsuunnistajat).      

Kun oli aika mennä yöpuulle, Leevi, Sakari, Henna, Aapo ja Eelis tekivätkin sen, kirjaimellisesti. He nimittäin nukkuivat rippumatoissa, jotka luonnollisesti kiinnitettiin puihin. Makuupussit lämmittivät nuoria, mutta jostain kumman syystä riippukeinuissa nukkujat olivat aamulla kummallisen väsyneitä...

Sunnuntai aamulla suunnistajien oli aika valmistautua vielä yhteen koitokseen, joka oli osalle uutta, nimittäin käyräkartalla suunnistukseen. Käyräsuunnistus sujui muuten hyvin, mutta riippukeinukukkujat (kyllä, KUKKUJAT) tekivät harvinaisen paljon virheitä. Miksiköhän?

Treenin jälkeen oli koko leirin analysoinnin aika. Mietittiin missä kehityttiin ja mitä uutta opittiin. Osa varmasti oppi että suunnistaja tarvitsee unta pystyäkseen virheettömään suoritukseen. Käyräsuunnistus oli mieluisa laji ensikertalaisille ja sitä toivottiin lisää. Leiri oli kaikkien mielestä onnistunut, toivottavasti tällä porukalla tulee lisää leirejä!

Teksti: Henna Rantala


4.7.2018
Yhteistyössä
OP Turun Seutu Urheilu Mehiläinen Noname Naantali Spa & Hotel Marli Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare Suomen vero- ja lakipalvelut