Turun Suunnistajat

Säpinää Särkänniemessä

21.5.2018

Lauantaina 19.5. Särkänniemi täyttyi suunnistusväestä. Mukaan oli ilmoittautunut yli 1000 nuorta suunnistajaa, ja kun lisäksi tulivat vielä huoltajat ja kannustusjoukot, oli tiivis tunnelma maalialueella taattu. 

Oranssia ja valkoista Särkänniemessä näkyi paitsi rastilipuissa myös suunnistuspaidoissa. Menomatkalla bussissa eväiden syönnin ohella valmistauduttiin päivän koitoksiin, kun vanhat kartat kiersivät tutkittavina – tosin karttojen perusteella suunniteltiin myös (tai varsinkin) loppupäivän ohjelmaa. Tussilaisten 37-päinen joukko edustikin seuraa kunniakkaasti; kannustus raikasi maaliviitoituksella, upeita loppukireä ja hienoja suorituksia nähtiin lukuisia ja ensikertalaiset suoriutuivat urakastaan mallikkaasti. Suorituksia myös analysoitiin tiiviisti kavereiden ja huoltajien kanssa. Menestystäkin saatiin, kun Huhtalan siskokset pääsivät tuulettamaan palkintopallille.

Pian kilpailun loppumisen jälkeen joukko hajaantui huvittelemaan, ja aurinkoinen sää takasi miellyttävän päivän myös jo-keinussa-pahoinvoiville huoltajille. Tukkijoenkaan jälkeen ei tarvinnut palella, jos vain etsiytyi tuulettomaan ja aurinkoiseen paikkaan. paluumatkalla bussissa päivän rasitukset (ja ehkä myös metrilaku) kuuluivat riehakkaana menona bussin takaosassa ja näkyivät pienimpien osanottajien nukahtamisena.


Kohta lähtökello piippaa! (Kuva: Satu Hyörtti)


Vilma suunnisti toiseksi sarjassa D14. (Kuva: Maija Huhtala)Lotta tuulettaa voittajana sarjassa D11. (Kuva: Maija Huhtala)


21.5.2018
Yhteistyössä
OP Turun Seutu Urheilu Mehiläinen Noname Naantali Spa & Hotel Marli Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare Suomen vero- ja lakipalvelut