Turun Suunnistajat

Touko Erikoispitkän voittoon.

15.10.2017

Turun Suunnistajien Touko Seppä otti kolmannen SM kultamitallin vuonna 2017 Loimaalla järjestetyissä SM erikoispitkillä. Syksyinen kolea ja sateinen sää ei helpottanut suunnistustehtäviä, mutta maasto oli kuitenkin hyvä EP maasto, eikä isompia kylmettymisiä tapahtunut.


Toukon kulta ratkesi kilpailussa vasta viime metreillä Emil Janssonia vastaan. "Alku mentiin isossa porukassa, eikä eroa ollut helppoa tehdä muihin" Touko sanoi. "Kakkosrastin jälkeen oli pitkä väli ja siinäkin lähes kaikki lähtivät samaa reittiä isohkolle tiekierrolle. Muutama taisi valita suoran reitin ja veikkaan että hävisivät siinä kisan" Touko analysoi. "Yritin karkuun ja tein muutaman erinlaisen valinnan , mutta Falkkenin kaveri (Emil) sai aina kiinni. Salmiakkihajonnassa pyrin kokoajan karkuun mutta vaikeaa se oli. Seiska kasi välillä rupesi tossu ekaa kertaa painamaan pusikossa, mutta tiesin että kärjessä ollaan ja sitä jaksoi vaan painaa" Touko kertoi. "Loppu radalla sain pienen eron Falkkenin heppuun ja lopuksi sai lasketella maaliin voittajana" Touko vielä lisää. Kysyttäessä oliko maasto ja rata SM erikoispitkän arvoinen, Touko totesi, "olisi siinä voinut parikilometriä olla matkaa enemmän". 


Muita TuS edustajia nähtiin kohtalaisesti. Parhaiten ja mitallin arvoisesti kilpailussa pärjäsi H45 sarjassa Janne Salmi ollen kolmas. 

Viimeistä vuotta juniori sarjoissa kilpaileva Enni Jalava oli neljäs. Enni taisteli mitalista loppuun asti.

H18 sarjassa Ville Kinnala oli seitsemäs. Ville taisteli kullasta vielä muutama rasti ennen loppusuoraa, mutta pieni ajautuminen rastista ohi tiputti Villen mitaleilta. Eroa voittajaan jäi 23 sekunttia.


Naisten D21 sarjassa Sanni Kivelä saavutti voiton ja Miesten H21 sarjassa Elias Kuukka oli nopein. TuSsista ei näissä sarjoissa ollut edustajia.

Kisasivut

SM kisat vuodelta 2017 on käyty. Vielä Halikko mihin voit ilmoittautua, jos haluat mukaan. Ota yhteyttä Jani Tammiseen niin viestipaikka löytyy varmasti.15.10.2017
Yhteistyössä
OP Turun Seutu NEO-urheilu Inov-8 Noname Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare Suomen vero- ja lakipalvelut