Turun Suunnistajat

Turun Suunnistajat entistä vahvempana kauteen 2019

24.11.2018

Turun Suunnistajien väreissä juoksee ensi kaudella neljä uutta edustusurheilijaa ja TuS on saanut uuden seuravalmentajan.

Turun Suunnistajien oma kasvatti, lujahermoinen ja taitava suunnistaja Mikko Huhtinen on palannut seuraan muutaman vuoden jälkeen. Mikko kertoo muistelevansa Turun Suunnistajissa vietettyjä vuosia lämmöllä. Mikko muistetaan junnuajoilta muun muassa vuoden 2012 H20-sarjan SM-viestiankkurina. Silloin hän toi Turun Suunnistajien pojat Suomen mestaruuteen.

Tampereelta Turkuun opiskelemaan muuttanut Heini Rintanen on liittynyt Turun Suunnistajien kehittyvään naisten tiimiin.  Ensi kaudelta Heini odottaa hyviä suorituksia ja uusia haasteita, joita tulee pääsarjaan siirtyessä. Heini kuvailee itseään viestisuunnistajaksi ja nimeää vahvuudekseen varmuuden, kestävyyden ja yösuunnistuksen. Heinin ensivaikutelma Turun Suunnistajista on ollut hyvä: ”Yhteishenki vaikuttaa hyvältä ja vaikka Tussi onkin iso seura niin on sellaista pienemmän seuran henkeä kuitenkin!”

Halikkoviestissä ja SM-erikoispitkillä Turun Suunnistajien paidassa kilpailleet venäläiset nuorten maajoukkuetähdet Daniil Fomin ja Olesia Riazanova edustuvat Turun Suunnistajia kaudella 2019. Daniil saavutti viime kaudella EM-hopeaa H16-sarjassa Touko Sepän voittaessa Euroopan mestaruuden.  Olesia oli samassa kisassa D18-sarjan viides.

Daniil Fomin on kuvassa vasemmalla, Turun Suunnistajien Touko Seppä keskellä.

Syyskuusta lähtien Turun Suunnistajan seuravalmentajana toiminut Otto Loukkalahti on viihtynyt työssään: ”Ensimmäiset kuukaudet seuravalmentajana ovat pyörähtäneet mukavasti käyntiin. Paljon on ollut tekemistä, mutta kivaa on ollut. On ollut mielenkiintoista päästä suunnittelemaan kehittäviä suunnistus- ja fysiikkaharjoitteita. Paljon on harjoitteita mielessä mitä kaikkea voimme seuran urheilijoiden kanssa tulevaisuudessa tehdä.”

Millaisen ensivaikutelman olet saanut Turun Suunnistajista ja mitkä ovat vahvuutesi valmentajana?

”Urheilijat Tussissa ovat olleet eloisia ja minut on otettu hyvin vastaan. Seuraan mahtuu paljon erityyppisiä urheilijoita erilaisine tarpeineen, joten valmentajalta vaaditaan muuntautumiskykyä. Olen yrittänyt panostaa siihen, että tarjolla olisi monipuolista ohjelmaa, josta hyötyisivät kaikki harjoituksiin osallistujat.

Suurin vahvuuteni valmentajana on sosiaaliset taitoni. Näen myös vahvuutenani haluni kehittää itseäni jatkuvasti. Niin kuin urheilijana kehittyminen, on myös valmentajana kehittyminen elinikäinen projekti. Koen, että käytännön kokemukset ja akateemiset taidot tukevat toinen toisiaan, joten yritän ammentaa oppia molemmista sillä molempia tarvitaan”, kertoo Otto, joka urheilijana edustaa myös jatkossa kotiseuraansa Hiidenkiertäjiä.

Tällä hetkellä Turun Suunnistajien viikkoharjoituksina pyörivät keskiviikon lamppulenkki, perjantain juoksutekniikka- ja nopeustreeni sekä sunnuntaisin keskivartalojumppa. Treenit on jaettu ikätason mukaan: nuorten valmennusryhmälle ja aikuisten valmennusryhmälle järjestetään omat, taitotasoon sopivat treenit. Tiistaisin ja torstaisin hyödynnetään Turun alueen seurojen yhteisiä treenejä. Joulukuussa luvassa on ensi vuoden SM-pitkälle matkalle valmistava leiri, kun taas helmikuussa leireillään Espanjan auringon alla.24.11.2018
Yhteistyössä
OP Turun Seutu Urheilu Mehiläinen Noname Naantali Spa & Hotel Marli Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare Suomen vero- ja lakipalvelut