Miehet palasivat onnistumisuralle SM-viestissä – D16-viestistä pronssi!

15.9.2024 Heikki Pesola

Kahden vuoden takaisena syyskuun iltana TuS:n miehet kamppailivat Porvoon Virvikin illassa Viestiliigan finaalin osakilpailuvoitosta. Tämän jälkeen viesteissä oli saavutettu vain yksi top 10 sijoitus, kun TuS vuoden 2023 Kevätyön viestissä sijoittui seitsemänneksi. Tänään Rautalammin SM-viestissä palattiin taas onnistuneelle top 10- uralle hienon 7. sijan myötä!

Daniil Fominilla oli jalka syönnillä, mutta gps-käyrän mukaan välillä mentiin aavistuksen veitsen terällä. Hajonnoilla homma pysyi kuitenkin kasassa ja hän onnistui klaaraamaan avausosuuden mallikkaasti tullen vaihtoon yhdeksäntenä. Top 10 avaus erittäin kovatasoisella osuudella, se on kovaa valuuttaa! Valtteri Kankainen sai jo muutama viikko takaperin Mikkelissä kokea miltä tuntuu lähteä koko viestin kärjessä omalle osuudelle. Nyt ei tarvinnut lähteä aivan koko viestin kärjestä, mutta nyt Valtteri piti hyvän tason läpi osuuden ja saapui vaihtoon sijalla 13. Valtterin kausi on ollut harmillisen rikkonainen, mutta viime viikkoina hommat ovat taas menneet parempaan suuntaan ja tulos alkaa näkyä. Touko Sepän eilinen karsinta kosahti harmillisesti yhteen isompaan virheeseen, mutta vauhti on koko ajan tiedetty olevan tällaisissa viesteissä maan kärkitasoa. Touko toi hallitun osuuden päätteeksi Turun Suunnistajat maaliin SM-viestin sijalla 7. Kuudes sijakin oli aivan lähettyvillä. Komea veto! Miika Kirmula oli ankkuriosuudella täysin omaa luokkaanssa kuten syksyn muissakin kilpailuissa, mutta Touko ankkuriosuuden kolmanneksi nopein puolisen minuuttia Eetu Savolaista hitaammalla osuusajalla.

Jos eilen SM-keskimatkalla TuS:n mitalikannassa piti Daniel Stenholm niin tänään sitä kunniaa kantoi TuS:n D16- sarjan joukkue joka otti hienosti pronssia! Emily Tasalalla jäi harmillisesti SM pitkän finaali väliin, mutta nyt kulkee! Emily tuli avausosuudelta vaihtoon lähes minuutin kaulalla seuraavaan. Tuore KLL-voittaja Ella Tetri juoksi TuS:n toisen osuuden. Eroa tuli kärkeen hieman lisää ja vaihtosija oli tuossa vaiheessa 8. Kakkososuudella tässä sarjassa vielä kaksi vuotta alaikäisenä kilpaillut Martta Korte laittoi todella hyvän vauhdin päälle ja itse asiassa TuS 2 oli tässä kohtaa ykköstä edellä vaihtosijalla 5. Martta osuusajoissa neljänneksi nopein. Ellen Fröjdö ankkuroi TuS:n hyvän osuuden päätteeksi pronssimitalille! Näissä ikäluokissa on nyt hyvää tekemistä TuS:lla.

Viikon kuluttua syksyn SM-kilpailut jatkuvat yösuunnistuksen SM-kilpailulla. Syötteen havumetsissä TuS:n joukkue on tätä viikonloppua pienempi, mutta muun muassa tämän päivän pronssijoukkueesta Ellen Fröjdö ja Ella Tetri kilpailevat SM-yössä. Valtteri Kankainen pääsi viime vuonna SM-yön A-finaaliin ja on taas saanut juonen päästä kiinni. Jatkuvatko A-finaaliperinteet, se nähdään ensi viikolla!