Nuorten valmennusryhmät

Nuorten valmennustoiminta on jaettu kahteen ryhmään: 11-14 -vuotiaiden Nuorten ryhmä ja vuonna 2022  perustettu 15-18-vuotiaille tarkoitettu oma harjoitusryhmä. Tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille selkeä suunnistajan polku, jossa löytyy ikätasolle ja tavoitteisiin sopiva harjoitusryhmä, joka mahdollistaa kehittymisen suunnistajana.  Eri harjoitusryhmät tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään ja valmennusjaoston ryhmien kanssa. 

Nuorten ryhmään kuuluvat 11-14-vuotiaat nuoret, jotka hallitsevat jo suunnistuksen perusteet ja ovat kiinnostuneita säännöllisestä harjoittelusta ja kilpailemisesta. Nuorten ryhmällä on 3-5 harjoitusta viikossa. Osa harjoituksista on ohjattuja ja osa omatoimisia suunnistusharjoituksia. Kesäkauden painopiste on suunnistusharjoittelussa, joka tapahtuu  Suunnistuskoulun yhteydessä sekä erillisissä taitoharjoituksissa. Talvikaudella ohjelmaan kuuluvat suunnistusharjoitusten lisäksi lihaskunto- ja juoksuharjoitukset. Kauden aikana on useita leiripäiviä, joiden tavoitteena on suunnistustaitojen kasvattamisen lisäksi kohottaa ryhmähenkeä. Nuorten ryhmäläiset osallistuvat aktiivisesti henkilökohtaisiin kilpailuihin ja viesteihin, mm. Nuorten Jukola, Nuorisoviesti ja Ruotsissa järjestettävät suurviestit.

Nuorten ryhmässä on tarjolla eri tasoisia harjoituksia ja jokaiselle löytyy sopivia haasteita. Nuorten ryhmään ovat tervetulleita kaikki, joilla on halu kehittää suunnistustaitoa ja tehdä hyviä harjoituksia mukavassa porukassa!

Lisätiedot: Sari Stenholm ja Maarit Korte (etunimi.sukunimi@gmail.com), Inka Lähteenmäki (etunimisukunimi@hotmail.com)

15-18-vuotiaiden ryhmä on nuorille, jotka haluvat kehittyä suunnistajina ja jatkaa ohjattua suunnistusharrastusta. Ryhmällä on 1-2 ohjattua harjoitusta viikossa.  Lisäksi kannustetaan omatoimiharjoitteluun ja hyödynnetään alueella järjestettäviä yhteisharjoituksia. Kesäkaudella painopiste on suunnistusharjoittelussa ja kilpailuissa. Talvikaudella ryhmän ohjelmaan kuuluvat suunnistusharjoitusten lisäksi lihaskunto- ja juoksuharjoitukset. Kauden aikana on useita leiripäiviä ja leirejä mm. yhteistyössä Suunta Huipulle-verkoston seurojen kanssa. Ryhmäläiset osallistuvat henkilökohtaisiin kilpailuihin, ml. SM-kilpailut, ja viesteihin, mm. Nuorten Jukola, Nuorisoviesti ja Ruotsissa järjestettävät suurviestit. Tavoitteena on suunnistustaitojen kasvattamisen lisäksi kohottaa ryhmähenkeä ja tutustuttaa lajin harrastamisen moniin mahdollisuuksiin (esim. ratamestarikoulutukset).

Lisätiedot: Mari Holmroos (etunimi.sukunimi@luukku.com)

Yhteistyössä