Nuorten ryhmä

Nuorten ryhmään kuuluvat noin 11-15-vuotiaat nuoret, jotka hallitsevat jo suunnistuksen perusteet. Nuorten ryhmässä keskitytään erityisesti suunnistustaidon vahvistamiseen tekemällä runsaasti monipuolisia suunnistusharjoituksia, joissa harjoitellaan muun muassa oleellisia kohteita, maaston muotoja, kompassin käyttöä, rastinottoa, reitinvalintaa sekä suorituksen hallintaa ja suunnistusajattelua.

Lisäksi Nuorten ryhmässä tehdään erilaisia juoksu- ja lihaskuntoharjoituksia, juoksukoordinaatioharjoituksia ym. suunnistusharjoituksen ohessa sekä erillisenä harjoituksena noin kerran viikossa. Nuorten ryhmällä on noin kolmet harjoitukset viikossa sekä mukavia leiripäiviä tai kotimaan leirejä noin kerran kuukaudessa. Talvikaudella 2020 nuorten ryhmän viikko-ohjelmaan kuuluu tiistaisin juoksuharjoitus, keskiviikkoisin Street-O omatoimisesti, torstaisin fysiikkaharjoitus Kupittaan hallissa palkatun valmentajan ohjaamana, lauantaisin suunnistusharjoitus ja sunnuntaisin salijumppa Nummenpakan koulun salissa. Nuorten ryhmässä kannustetaan omatoimiseen liikuntaan ja harjoitellaan harjoittelemaan. Nuorten ryhmässä tuetaan myös muiden lajien harrastamista sekä myöhäistä lajivalintaa ja harjoitukset eivät ole pakollisia.

Nuorten ryhmäläiset osallistuvat myös aktiivisesti kilpailuihin, mutta kilpaileminen ei ole kuitenkaan välttämättömyys vaan nuorten ryhmään voi osallistua myös osallistumalla pelkkiin mukaviin ja kehittäviin harjoituksiin. Nuorten ryhmä osallistuu esimerkiksi Nuorten Jukolaan sekä Ruotsissa järjestettäviin suurviesteihin.

Nuorten ryhmässä on tarjolla eri tasoisia ratoja ja jokaiselle löytyy sopivia haasteita. Nuorten ryhmään ovat tervetulleita kaikki, joilla on halu kehittää suunnistustaitoa ja tehdä hyviä harjoituksia mukavassa porukassa!

Nuorten ryhmän pelisäännöt löytyvät seuraavan linkin takaa: Nuorten ryhmän pelisäännöt. Nuorten ryhmän kausimaksu on 150 €.

Lisätiedot: Sari Stenholm ja Maarit Korte | etunimi.sukunimi@gmail.com

Yhteistyössä