Nuorten ryhmät

Nuorten ryhmään voivat osallistua kaikki 11-18 -vuotiaat nuoret, jotka hallitsevat jo suunnistuksen perusteet ja ovat kiinnostuneita säännöllisestä harjoittelusta ja kilpailemisesta.

Nuorten valmennustoiminta on jaettu kolmeen tasoryhmään valkoiset, oranssit ja mustat. Tasot harjoittelevat pääsääntöisesti yhdessä, mutta reittien pituudet ja vaativuustasot on mietitty jokaiselle tasolle sopivaksi. Tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille selkeä suunnistajan polku, jossa löytyy ikätasolle ja tavoitteisiin sopiva harjoitustaso, joka mahdollistaa kehittymisen suunnistajana.

Nuorten ryhmällä on 3-5 harjoitusta viikossa ympärivuoden. Osa harjoituksista on ohjattuja ja osa omatoimisia suunnistusharjoituksia. Kesäkauden painopiste on suunnistusharjoittelussa, joka tapahtuu Suunnistuskoulun yhteydessä sekä erillisissä taitoharjoituksissa. Talvikaudella ohjelmaan kuuluvat suunnistusharjoitusten lisäksi lihaskunto- ja juoksuharjoitukset. Kauden aikana on useita leiripäiviä, joiden tavoitteena on suunnistustaitojen kasvattamisen lisäksi kohottaa ryhmähenkeä.

14-18-vuotiaille nuorille on leiripäiviä ja kisamatkoja Suunta Huipulle-verkoston seurojen kanssa.

Nuorten ryhmäläiset osallistuvat aktiivisesti henkilökohtaisiin kilpailuihin ja viesteihin, mm. Nuorten Jukola, Nuorisoviesti ja Ruotsissa järjestettävät suurviestit.

Nuorten ryhmässä on tarjolla eri tasoisia harjoituksia ja jokaiselle löytyy sopivia haasteita. Nuorten ryhmään ovat tervetulleita kaikki, joilla on halu kehittää suunnistustaitoa ja tehdä hyviä harjoituksia mukavassa porukassa!

Lisätiedot:
Sari Stenholm (etunimi.sukunimi@gmail.com)
Inka Lähteenmäki (etunimisukunimi@hotmail.com)

Yhteistyössä