Valmennusryhmä

Turun Suunnistajat tarjoavat mahdollisuuden harjoitella suunnistusta valmennusryhmässä. Ryhmään ilmoittaudutaan erikseen ja siihen kuuluville järjestetään monipuolista harjoitustarjontaa, leiripäiviä, taitovalmennusta ja testejä.

TuS:n valmennusryhmä on tarkoitettu tavoitteellisesta harjoittelusta kiinnostuneille ja SM-kilpailuihin sekä huipulle tähtääville yli 15-vuotiaille nuorille ja pääsarjalaisille. Toimintamme suunnittelun perustana on suunnistajan polun urheilijaksi kasvattaminen ja huipulle tähtäävien nuorten kokonaisvaltainen eteenpäin vieminen ja tukeminen monipuolisen valmennustarjonnan kautta.

Valmennusryhmällä on 2-4 harjoitukset viikossa sisältäen esimerkiksi suunnistus- juoksu- ja voimaharjoituksia. Lisäksi valmennusryhmän toimintaan kuuluu esimerkiksi juoksu- ja ominaisuustestaus, taitoanalyysit, pienryhmäpalaverit sekä esimerkiksi SM-kilpailuihin valmistavat leirit ja leiripäivät.

Valmennusryhmän suunnistustaidollisia tavoitteita ovat mm. perustaitojen ja toiminnanohjauksen kehittäminen automaatiotasolle sekä suorituksen hallinnan kehittäminen. Suunnistusharjoitukset ovat monipuolisia ja taidollisia teemoja ovat esimerkiksi karttakuvan yksinkertaistaminen ja olennaisten kohteiden oivaltaminen, maastonmuodot ja johdattelevien maastonmuotojen hyödyntäminen, reitinvalinta, rastinotto ja rastilta lähtö. Lisäksi tehdään erimatkojen spesiaaliharjoituksia (pitkä, keski, sprintti, viesti). Valmennusryhmässä harjoitellaan myös suorituksen hallintaa, mm. paineensietoa viesti- ja takaa-ajoharjoituksin sekä käytämme hyväksi gps-kelloja ja analyysiohjelmia kuten 3D Rerun.

Valmennusryhmän toiminta

  • 2-5 viikkoharjoitukset vuoden ympäri
  • Suunnistus-, juoksu- ja tukiharjoituksia monipuolisesti eri osa-alueita kehittäen
  • Taitovalmennusillat ja –materiaalit
  • Viikonloppuleirejä
  • Ulkomaan leirejä ja kilpailumatkoja
  • Fyysisen kunnon kehittymisen seuraus ja testaus
  • Netti-harjoituspäiväkirja käytössä
  • Iloinen, motivoitunut ja innokas porukka

Valmennusryhmä on avoin SM-ikäisille nuorille ja aikuisille. Kilpailuissa tulee edustaa Turun Suunnistajia. Ryhmämaksu on 200e vuodessa sisältäen muun muassa harjoitustoiminnan sekä kilpailumaksut. Tarkemmat tiedot eduista ja velvoitteista löytyvät urheilijasopimuksesta.

Yhteystiedot

Valmennusjaoston puheenjohtaja
Heikki Huhtinen
heikki.huhtinen@fimnet.fi

Yhteistyössä
Lomakeskus Koivukankare