Nuorisotoiminta

Turun Suunnistajat tarjoaa kaikenikäisille lapsille, nuorille ja perheille mukavan mahdollisuuden harrastaa suunnistusta. Turun Suunnistajat on Tähtiseura ja on sen myötä sitoutunut järjestämään laadukasta ja monipuolista kaikki lapset huomioon ottavaa nuorisotyötä.

Turun Suunnistajien nuorisotoiminnan periaatteet:

  • Sopiva harrastustapa kaikille ikä-, kehitys- ja valmiustaso huomioiden
  • Perheharrastuksesta huippuvalmennukseen, yhdessä ja erikseen
  • Monipuolinen ja lajinomainen valmennus
  • Tulevaisuutta lajille ja seuralle, hyvälle elämäntavalle

Turun Suunnistajissa voi kaiken ikäiset lapset ja nuoret aloittaa suunnistuksen opettelun alkeista ja halutessaan jatkaa harrastusta huippusuunnistajaksi asti. Nuorisojaostoon kuuluvat kaikki alle 18-vuotiaat. Yli 11-vuotiaat voivat harjoitella myös nuorten ryhmässä tai valmennusryhmässä (SM-ikäiset) monipuolisesti useita kertoja viikossa ympärivuotisesti.

Nuorisojaosto järjestää kaikille seuran jäsenille avoimet lasten ja nuorten suunnistusharjoitukset kerran viikossa keväästä syksyyn. Harjoitukset ovat avoimia myös lasten vanhemmille. Harjoituksissa ohjaajat opettavat suunnistusta lapsille ja nuorille suunnistustaitojen mukaan jaetuissa ryhmissä. Turun Suunnistajien lasten ja nuorten ryhmät ovat Hipot, Turbot ja nuorten ryhmä.

Kevääseen ja kesään kuuluu myös leirejä ja kilpailumatkoja. Talvella koko nuorisolle on tarjolla salivuoro. Salivuorolla liikutaan monipuolisesti huomioiden lasten ikätaso. Isommat lapset jumppailevat, pelaavat ja pienemmät liikkuvat monipuolisesti erilaisten pelien ja leikkien avulla.

Yhteistyössä