Nuorisotoiminta

Turun Suunnistajat tarjoaa kaikenikäisille lapsille, nuorille ja perheille mukavan mahdollisuuden harrastaa suunnistusta. Turun Suunnistajat on Tähtiseura ja on sen myötä sitoutunut järjestämään laadukasta ja monipuolista kaikki lapset huomioon ottavaa nuorisotyötä.

Turun Suunnistajien nuorisotoiminnan periaatteet:

  • Sopiva harrastustapa kaikille ikä-, kehitys- ja valmiustaso huomioiden
  • Perheharrastuksesta huippuvalmennukseen, yhdessä ja erikseen
  • Monipuolinen ja lajinomainen valmennus
  • Tulevaisuutta lajille ja seuralle, hyvälle elämäntavalle

Turun Suunnistajissa voi kaiken ikäiset lapset ja nuoret aloittaa suunnistuksen opettelun alkeista ja halutessaan jatkaa harrastusta huippusuunnistajaksi asti. Nuorisojaostoon kuuluvat kaikki alle 18-vuotiaat. Yli 11-vuotiaat voivat harjoitella myös nuorten ryhmässä tai valmennusryhmässä (SM-ikäiset) monipuolisesti useita kertoja viikossa ympärivuotisesti.

Nuorisojaosto järjestää kaikille seuran jäsenille avoimet lasten ja nuorten suunnistusharjoitukset kerran viikossa keväästä syksyyn. Harjoitukset ovat avoimia myös lasten vanhemmille. Harjoituksissa ohjaajat opettavat suunnistusta lapsille ja nuorille suunnistustaitojen mukaan jaetuissa ryhmissä. Turun Suunnistajien lasten ja nuorten ryhmät ovat Hipot, Turbot ja nuorten ryhmä.

Kevääseen ja kesään kuuluu myös leirejä ja kilpailumatkoja. Talvella koko nuorisolle on tarjolla salivuoro. Salivuorolla liikutaan monipuolisesti huomioiden lasten ikätaso. Isommat lapset jumppailevat, pelaavat ja pienemmät liikkuvat monipuolisesti erilaisten pelien ja leikkien avulla.

Vuoden 2012 marraskuussa seura palkkasi Nuorten valmennuspäällikön koordinoimaan ja suunnittelemaan monipuolista toimintaa. Valmennuspäällikön työsuhde päättyi syksyllä 2016, mutta hyvien suunnitelmien pohjalta toiminta jatkui monipuolisena ja laadukkaana innokaiden nuoriso-ohjaajien vetämänä seuraavan vuoden. Vuoden 2017 syksyllä päätettiin panostaa laadukkaaseen, monipuoliseen ja säännölliseen valmennukseen palkkaamalla uudelleen puolipäiväinen valmentaja nuoriso- ja valmennustoimeen.

Jäseneksi Turun Suunnistajiin

Jos olet kiinnostunut liittymään seuran jäseneksi ja aloittamaan suunnistusharrastuksen esimerkiksi Hippo-suunnistuskoulussamme, voit tulla tutustumaan harjoituksiimme milloin vain tai olla yhteydessä nuorisojaoston puheenjohtajaan tai muihin jäseniin.

Nuorten (alle 18v) jäsenmaksu on 10 €, 18 vuotta täyttäneiden 20 €. Maksamalla nuorten toimintamaksun, voi lapsi tai nuori osallistua seuran viikkoharjoituksiin ja maksuttomasti kausisuunnitelman mukaisiin kilpailuihin sekä muuhun nuorisojaoston järjestämään toimintaan.

Alle 18-v. nuorten toimintamaksun maksaneilla seuran jäsenillä on vapaa osallistuminen Tussin järjestämille Turku- ja Talvi-rasteille. Seura lainaa suunnistusasun 14-vuotiaille ja nuoremmille jäsenille. Lisäksi kierrätämme käytettyjä suunnistuskenkiä ja muita asuja. Varusteita voi kysellä Minnalta viikkoharjoituksissa.

Kevätyön Viesti 10.4.2020
Yhteistyössä
Lomakeskus Koivukankare