Turun Suunnistajat

Hippo-suunnistuskoulu

Turun Suunnistajien lasten ja nuorten suunnistusharjoitukset eli Hippo-suunnistuskoulu sopii sekä uusille lajista kiinnostuneille että jo lajiin tutustuneille lapsille. Suunnistuskoulussa harjoitellaan suunnistuksen perustaitoja ja liikutaan monipuolisesti elämyksellisten ja pelillisten harjoitteiden avulla.

Hippo-suunnistuskoulun kevätkauden harjoitukset ovat maanantaisin klo 18.00 Turun seudulla. Paikat ilmoitetaan erillisessä ohjelmassa. Harjoitukset alkavat yhteisellä kokoontumisella, jonka jälkeen jakaudutaan ryhmiin. Jokaisessa harjoituksessa on monipuolinen alkuverryttely tai fysiikkaosuus, suunnistusharjoitus ja harjoituksen läpikäynti. Lopuksi ilmoittaudutaan Timo-jäsenkirjurille. Harjoitus kestää n. 1,5h. Kotiin voi lähteä omassa tahdissa, kun on ilmoittautunut kirjurille.

Hippo-suunnistuskoulun ryhmät ovat Mini-Hipot (alle kouluikäiset vanhempien kanssa), Hipot (7-9v.), Turbo-Hipot (9-11v.) ja Nuoret(11-16v.). Ryhmät noudattelevat suunnistuksen Urheilijan polkua (KiHu / SSL).

Mukaan harjoituksiin tarvitset hyvät ulkoilukengät (lenkkarit/vaelluskengät/nastarit), pitkät urheiluhousut, säänmukainen paita tai takki, kompassi (suositeltava yli 10-vuotiailla), Emit (jos sinulla on oma).

Harjoituksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Uutena harrastajana voit tulla paikalle noin 10 minuuttia ennen tapahtuman alkua, jolloin ohjaajat opastavat oikeaan ryhmään ja auttavat alkuun uudessa harrastuksessa. Voit kokeilla harrastusta muutaman kerran ilmaiseksi, jonka jälkeen tulee liittyä jäseneksi ja maksaa lasten toimintamaksu

Toimintamaksu on 80€ + 10€ jäsenmaksu / vuosi. Maksu tulee olla suoritettuna viimeistään kahden tutustumiskerran jälkeen jäsentilille. Lisätiedot maksuista löydät täältä (tus.fi > Lapset&Nuoret > Maksut ja ilmoittautuminen) ja Hippo-suunnistuskoulun kausitiedotteesta.

Tiedottaminen tapahtuu TuS:n nettisivuilla ja lisäksi tiedotteita lähetetään sähköpostitse nuoriso- ja jäsenet-listan kautta. Mikäli et saa sähköpostitiedotteita, vaikka olet liittynyt jäseneksi, ota yhteyttä Timoon (timo.heinonen(at)tus.fi). Tarkistathan myös roska- ja mainospostikansion.


Kalenteri syksy 2019


5.8. Hippo-suunnistuskoulu, Suopellon koulu, Naantali

12.8. Hippo-suunnistuskoulu Seuramaja Alppila, Rauvolantie 232, Kaarina

19.8. Hippo-suunnistuskoulu, Luolavuoren koulu (Hipot ja Mini-Hipot) / TuS-Vara seuraottelu, Mynämäki (Turbot&Nuoret)

  • TuS-Vara seuraottelussa myös rastireitti- ja tukireittiradat. Radalle voi lähteä omatoimisesti klo 17-18.30. Lähtö toimii kuntorastityyppisesti. Ilmoita nimi ja ikä (sarja) ja seuraksi Turun Suunnistajat. TuS maksaa osallistumismaksun. Mikäli tarvitset opastusta, tule paikalle klo 17.30.
  • Luolavuoren radat on suunniteltu Hippo-sarjoille, mutta isommat voivat myös osallistua harjoitukseen halutessaan Hippojen mukana. Vastaavasti Hipot/Mini-Hipot voivat mennä myös seuraotteluun Mynämäelle rastireittiradalle. Rata kulkee ”kunnon metsässä”, joten sitä ei suositella alle kouluikäisille.

20.8. Nuori Suunta aluemestaruusviesti (myös RR-sarja), Paimio

  • Ilmoita viestihalukkuus Irmassa tai ohjaajalle viim. 12.8. (heikki.huhtinen@fimnet.fi)

24.8. Nuorten Jukola, Impivaara Turku (talkoot)

26.8. Hippo-suunnistuskoulu, Impivaara, Kurrapolku

27.8. Nuori Suunta henkilökohtainen, AngA/RaPi

28.8. TuS:n Turkurastit, Impivaara Turku**

30.8. KLL:n suunnistuskilpailut, lue lisää https://www.kll.fi/koululaiset/yksilokilpailut/suunnistus 

2.9. Hippo-suunnistuskoulu, Kuninkoja, Kuloistentie 7

9.9. Hippo-suunnistuskoulu, Kultanummi

11.9. TuS:n Turkurastit, Kaanaa **

16.9. Hippo-suunnistuskoulu, Ruissalo camping

18.9. TuS:n Turkurastit, Tikanmaa **

23.9. Hippo-suunnistuskoulu Varissuo/Lauste (paikka täsmentyy myöhemmin)

25.9. TuS:n Turkurastit, ABC Raisio**

30.9. Hippo-suunnistuskoulu, Impivaara, Kurrapolku

5.10. TuS:n järjestämä Nuorisioviesti *

6.10. Oravatonni / Alueottelu, Mynämäki ***

7.10. Hippo-suunnistuskoulu ja syyskauden päättäjäiset, Luolavuoren koulu

9.10. TuS:n Turkurastit, Saaronniemi**

 

*Lapsille ja nuorille sopivia kilpailuja. Kilpailut vaativat lisenssin (lunastetaan Suomisport-palvelussa) ja ilmoittautuminen tulee tehdä Irman kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessasi rekisteröidy Irmaan ja lähetä tämän jälkeen viesti Timolle (timo.heinonen@tus.fi) tai Hennalle (henna.tusvalmentaja@gmail.com), jotta saat oikeat seurakäyttöoikeudet palveluun.

** TuS:n järjestämät Turkurastit omatoimiharjoituksena oman aikuisen kanssa. Hippo-suunnistukoululainen saa kartan keltaisella lipulla. Lippuja saa harjoituksista. Huom.! lippu on tarkoitettu vain lapsille mutta aikuinen saa mennä mukaan saman kartan kanssa saattajaksi.

*** Alueottelun sarjat ovat HD10RR, HD10, HD12, HD13 ja HD14. Alueottelun joukkueeseen valitaan jokaisesta sarjasta osakilpailuissa 5 eniten pisteitä keränneet. Pistetilanne nähtävillä täällä. Lue lisää   https://varsinais-suomensuunnistus.fi/category/nuoriso/
Tervetuloa mukaan!


Kausitiedote 2019
Yhteistyössä
OP Turun Seutu Urheilu Mehiläinen Noname Naantali Spa & Hotel Marli Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare Suomen vero- ja lakipalvelut