Turku valittu Suomen ehdokkaaksi veteraanien MM-kilpailujen 2023 järjestämiseen

7.3.2020 Otto Itkonen

Suomen Suunnistusliitto on valinnut neljän Turun alueen seuran – Turun Suunnistajien, Paimion Rastin, MS -52:n ja Liedon Parman – yhteishakemuksen veteraanien MM-kilpailujen järjestämisestä Suomen ehdokkaaksi IOF:n hakuprosessiin.

Kansainvälinen suunnistusliitto IOF käsittelee eri maiden kansallisten lajiliittojen hakemukset heinäkuussa 2020. Silloin saadaan tietää, tullaanko yksi suurimmista kansainvälisistä suunnistustapahtumista käymään Turun kaduilla ja Varsinais-Suomen metsissä.

Edellisen – ja ainoan – kerran kilpailu on käyty Suomessa vuonna 2007. Tällöin isäntäkaupunkina toimi Kuusamo. Ennen vuotta 2023 veteraanien MM-kilpailut ehditään käydä vielä Slovakiassa, Japanissa ja Italiassa.

Kesäinen Turku tajoaa mainiot puitteet sprinttisuunnistukseen, ja ympäriltä löytyy maailmanluokan maastoja metsämatkoille. Kuva: Maailmancupin sprinttiviesti 2017 / Wikipedia-käyttäjä LPfi
Yhteistyössä