TuS:lla tuloksekas viikonloppu

23.8.2020 Heikki Pesola

Perjantaina saatiin jo esimakua tuloksekkaasta TuS-viikonlopusta (kts. edellinen artikkeli ”TuS:n miesjuniorit näyttävästi esillä Grano sprintissä”) ja vahvat otteet jatkuivat niin katsastuksissa kuin am-kisoissa.

Touko Sepän viikonloppu sujui varsin voitokkaissa tunnelmissa, sillä perjantain sprintin kakkostilan jälkeen sekä lauantain pitkällä että sunnuntain keskarilla irtosi voitto. Toukon kommentit ennättivät illaksi Turkuun ja niiden mukaan suorittaminen oli peruslaatua, ei ihmellisyyksiä suuntaan tai toiseen. Sunnuntaina metsässä oli kuitenkin aavistuksen väsynyt mies.

H20-sarjan keskimatkan katsastuksessa TuS:n Valtteri Kankainen sijoittui kahdeksanneksi 3.19 Pyrinnön Mikko Eerolan takana. Huomion arvoista on, että tuosta erosta kaksi minuuttia syntyi jo ensimmäisellä rastivälillä. Kilpailu oli tasoltaan varsin hyvä ja onhan mm. Eerola osoittanut kykenevänsä maan kärkimiesten vauhtiin mm. viime viikon Medilaser-viestissä.

Toukon ja Valtterin lisäksi sunnuntain katsastuksissa juoksivat myös Sakari Holmroos H16-sarjassa sijalle 11. sekä Henna Rantala, joka sijoittui D18-sarjassa sijalle 16.

Samaan aikaan Säkylässä järjestetyissä am-viesteissä Turun Suunnistajien naiset nappasivat voiton joukkueella Enni Jalava – Emmi Haavisto – Heini Rintanen. Naiset olivat tyytyväisiä päivän tekemiseen ja viestisuunnistuksessa on aina oma tunnelmansa oli keskeinen Säkylästä Turkuun päin kantautunut sanoma. Naisten viestissä kolmanneksi sijoittui tänään TuS:n 2.joukkue Venla Kinnala – Ilona Haapasaari – Ella Rahkola.

Miesten viestissä TuS sijoittui kolmanneksi joukkueella Justus Vuori – Oskari Nummelin – Mikko Huhtinen. Viestistä muodostui lopulta hyvä ja tasainen kilpailu Ankkurin, Paimion Rastin, TuS:n ja MS Parman kesken. Vaikka joukkueita oli kokonaisuudessaan vain seitsemän, saatiin hyvää viestimeininkiä päälle myös aluekilpailussa.