Turun Suunnistajat kultakannassa SM keskimatkalla

30.8.2020 Heikki Pesola

Pitkän odotuksen jälkeen suunnistuksen SM-kausi pääsi lopulta käyntiin Päijänteen rantakallioilla, jossa Suunta Jyväskylä järjesti keskimatkan SM-kilpailut.

Turun Suunnistajien kultakantaa piti yllä tänä viikonloppuna Touko Seppä, joka suunnisti H18-sarjan voittoon! Touko oli tyytyväinen omaan suorittamiseen. Lähes puhdas suoritus, mutta tekninen maastopohja oli vaikuttanut sen verran, että Touko koki ettei ihan kaikkea saanut juoksuvauhdista irti. Keskisuomalaisiin mäkiin oli sen sijaan löytynyt hyvin vääntömomenttia.

Valtteri Kankainen sijoittui H20-sarjassa sijalle 7. reilut nelisen minuuttia Punakoneen Mikko Eerolan takana. Valtteri on ollut hyvin esillä loppukesän kilpailuissa ja hänet valittiin hiljattain edustamaan Suomea nuorten ensi kevään Eurooppa Cupiin.

Naisten pääsarjassa A-finaaliin oli yltänyt peräti kolme seuran suunnistajaa. Enni Jalava sijoittui finaalissa hienosti sijalle 12. 3.59 moninkertaisen MM-mitalisti Venla Harjun takana. Ennin mukaan kisa meni kaikkinensa hyvin ja suoritus oli hallittua alusta loppuun, mutta lopussa pari reitinvalintavirhettä himmensi hieman muuten vahvaa kokonaissuoritusta. Tämä oli Ennin jaettu paras sijoitus yleisessä sarjassa, kun kaksi vuotta sitten hän sijoittui erikoispitkillä matkoilla myös sijalle 12.

Emmi Haavisto oli naisten finaalissa sijalla 38. ja Heini Rintanen sijalla 41. Miesten A-finaaliin ei tänä vuonna saatu TuS-edustusta, mutta Justus Vuori ja Oskari Nummelin juoksivat sunnuntaina betonin puolella B2-finaalissa.

Muissa nuorten sarjojen finaaleissa esiintyneistä nostettakoon esille Oskari Kalliokosken 9. sija H16- finaalissa. Henna Rantala sijoittui 14. D18- finaalissa, Sakari Holmroos sijalle 28. H16- finaalissa ja Elli Kyläkoski sijalle 33. D15-finaalissa.