Sprintistä kolme kultaa, viestissä H16-pojat pronssille!

20.9.2020 Heikki Pesola

Vilkkaan suunnistusviikonlopun käynnisti lauantaina Salossa juostu SM sprintti. Angelniemen Ankkurin järjestämä kilpailu tarjoili taattua Ankkuri-laatua ja sprinttisuunnistuksen filosofian kotimaisena edelläkävijänä tunnettu Tuomo Mäkelä tarjoili ratamestarina myös riittävästi haasteita. Turun Suunnistajien saldo Salosta oli kolme SM kultaa! Touko Seppä hallitsi H18-sarjaa ja nappasi kultaa 55 sekunnin erolla hopeamitalistiin! Janne Salmi tarjoili H50-sarjassa saman henkisen näytelmän voittomarginaalin ollessa 47 sekunttia. Vielä paremmaksi pisti kuitenkin H75-sarjan Olli Lehtinen, jonka voittomarginaali oli peräti 1.49 hopeamitalistiin. Jos sprintti usein onkin sekunttipeliä ja esimerkiksi naisten kulta ratkaistiin yhden sekunnin erolla, olivat lauantain TuS- kultamitalit varsin selkeitä.

Plakettisijoille ylsivät lisäksi Sakari Holmroos, joka oli H16-sarjan yhdeksäs ja Juho Rajaniemi, joka oli H35-sarjassa niin ikään yhdeksäs. Lisäksi Vroni Köning-Salmi oli D50-sarjassa viides ja Jaana Miettinen D60-sarjassa kymmenes. Pääsarjojen osalta TuS-väriä nähtiin runsaasti naisten A-finaalissa, jonne selviytyi neljä Turun Suunnistajaa. Naisista parhaiten sijoittui Enni Jalava, joka oli 27. Miesten A-finaalissa ei tällä kertaa nähty TuS-edustusta.

Sunnuntaina vuorossa oli SM-viesti Yläneellä, josta hieman jo eilisessä jutussa jo ennakoitiin. Suunnistuksen viestikulttuurista ja toimivasta viestikonseptista on käyty vuosien varrella keskustelua ja esimerkiksi SM viestin pääsarjojen osuuspituuksia on viime vuosina hieman lyhennetty. Tänä vuonna konsepti oli ainakin erittäin toimiva ja sekä miesten että naisten pääsarjoissa nähtiin erittäin mielenkiintoiset viestit.

Tällä kertaa Turun Suunnistajat mitalikannassa piti H16-sarjan joukkue, joka otti hienosti pronssia! Joukkueessa juoksivat Oskari Kalliokoski, Joonas Paananen ja Sakari Holmroos. Poikien suoritukset olivat tasapainoisia ja tyytyväisyys oli läsnä Yläneen sunnuntaipäivässä.

Plakettisijat olivat muuten tiukassa ja niitä saatiin ikäsarjojen puolelta. H75-sarjassa Jorma Paldanius, Kalevi Moisio ja Olli Lehtinen sijoittuivat viidenneksi. H50-sarjassa Jani Laine, Marko Virta ja Janne Salmi muodostivat puolestaan yhdeksänneksi sijoittuneetn joukkueen. Pääsarjoissa etenkin naisissa TuS:n 1 ja 2 joukkueet olivat lopulta varsin tasaisia. Enni Jalavan väkevä alku antoi lentävän lähdön naisten ykkösjoukkueelle, joka lopulta sijoittui sijalle 16. TuS 2-joukkue oli 18. Miesten pääsarjassa TuS:n päivä ei käynyt tänään kilpaa auringon kanssa, vaan yleisilme oli hieman pilvinen ja TuS:n ykkösjoukkue sijoittui lopulta sijalle 44. Mutta viestikausi ei onneksi ole vielä ohi ja onnistumisiin tähdätään taas sekä Viestiliigassa että Halikko-viestissä! Ensi viikolla SM-mitaleja on vielä jaossa Pärnävaarassa, joka kahden Jukola-viestin maastona tarjoilee varmasti haasteita SM-yössä.