TuS Halikkoon kolmella joukkueella – ykkösjoukkue tavoittelee parasta sijoitusta vuosikymmeneen

23.10.2020 Heikki Pesola

Syksyn viestikauden ja samalla käytännössä koko virallisen suunnistuskisakauden päättää tuttuun tapaan Angelniemen Ankkurin järjestämä Halikko-viesti. Muutenkin lyhennetyn kilpailukauden yllä on leijunut syksyn mittaan epidemiatilanteen takia myös vaara kilpailujen peruuntumisesta. Annettujen ennakkotietojen mukaan myös Halikkoviestin osalta kilpailujen läpiviemisen mahdollisuutta jouduttiin punnitsemaan tarkkaan loppuviivoille saakka. Joka tapauksessa lauantaina kilpaillaan Salon Salakalliolla 96 ilmoittautuneen joukkueen voimin ja ilmoittautuneiden listaa läpikäyden voi todeta kilpailun olevan hyvätasoinen ja mukana on myös useampia aivan maan kärkisuunnistajia. Syksyn viestikausi on ollut tasoltaan ja viihdyttävyydeltään muutenkin erinomainen ja tässä mielessä hienoa, että viestikulttuuria saadaan vaalia myös Halikkoviestin merkeissä.

Turun Suunnistajat lähtee Halikkoon kolmen joukkueen voimin. Joukkueita on saatu pienistä poisjäänneistä huolimatta kohtuullisen hyvin kokoon. Halikkoviestiä voikin tänä vuonna pitää etenkin Jukolan ja 25mannan puuttuessa melkein ykkösviestinä, kun huomioidaan koko seuran laajuinen näkökulma. Ykkösjoukkueen tavoitteena on paras sijoitus vuosikymmeneen. TuS on sijoittunut Halikossa sijalle 7. vuonna 2018 ja tätä ennen samalle sijalle vuonna 2009. Alkuun ykkösjoukkueelta löytyy heti vauhtia, sillä Touko Seppä on osoittanut kykenevänsä aloittamaan myös aikuisten viesteissä vahvasti. Kakkososuudella kokemusta on tarjolla ja kaverien Jukola-voittojen määrä yhteensä viisi. Löytyykö vastaavaa muiden seurojen osuuksilta? Kaiken kaikkiaan ykkösjoukkueeseen on saatu hyvin niin kokemusta kuin nuorta vauhtia. Tärkeä on pysyä hyvin pelissä mukana ja tehdä ehjää suoritusta. Loppuun löytyy kauden mittaan tasaisen vahvasti esiintynyt Enni Jalava sekä Justus Vuori. Ottakaa huomenna seurantaan Halikko-viesti ja Turun Suunnistajien joukkueet. Yhteenvetoa ja kisaraporttia mahdollisesti luvassa näillä sivuilla viikonlopun aikana!

Alla vielä Turun Suunnistajien joukkueet kokonaisuudessaan:

TuS 1: 1 Touko Seppä, 2 Oskari Nummelin, Janne Salmi, Jani Laine. 3 Elli Kyläkoski, Vroni Köning-Salmi, Emmi Haavisto. 4 Teemu Toivonen, Aleksi Välimaa, Sakari Holmroos. 5 Ville Kinnala, Saku Valkila, Mikko Huhtinen. 14 Enni Jalava. 15 Justus Vuori

TuS 2: 1 Heini Rintanen. 2 Sonja Julkunen, Ella-Noora Rahkola, Venla Kinnala. 3 Lotta Huhtala, Sanna Valkonen, Marko Virta. 4 Hanne Manderbacka, Alina Lounela, Henna Rantala. 5 Olli Kara, Joni Holmroos, Juha Vaininen. 14 Riikka Ajalin. 15 Otto Itkonen

TuS 3: 1 Pekka Stenholm. 2 Tatu Teriö, Orvo Moisio, Vladimir Nironen. 3 Pyry Vaho, Reetta Kyläkoski, Maija Huhtala. 4 Laura Jerkku, Kaarle Lounela, Heikki Pesola. 5 Lauri Kivelä, Oke Peltola, Anna Tarkia. 14 Annastiina Junnila. 15 Kristian Salomaa.

Yhteistyössä