Toukon EM-kisat käyntiin knock outin karsinnalla

14.5.2021 Heikki Pesola

Aikuisten arvokisadebyyttinsä tehnyt Turun Suunnistajien Touko Seppä aloitti kisaurakan tänään Knock out- sprintin karsinnalla. Sveitsin Neuchatelissa EM-kilpailut alkoivat jo eilen torstaina sprinttiviestillä, jossa Suomi sijoittui viidenneksi joukueella Veera Klementtinen, Akseli Ruohola, Aleksi Niemi, Maija Sianoja. Koska EM-kisaan maalta sai osallistua vain yksi sprinttiviestijoukkue oli Toukon EM-avaus vuorossa tänään perjantaina. Miesten karsinnassa oli kolme erää, joista kustaksin pääsi 12 parasta suoraan finaaliin. Miehillä karsinta tarkoitti noin 3100 metriä raakaa tykitystä ja erien voittajien ajat painuivatkin aivan 10 ja puolen minuutin tuntumaan. Kakkoserässä juossut Touko sijoittui erässään sijalle 19. 52 sekunttia Sveitsin Matthias Kyburzia hitaampana. Koska 12 parasta meni suoraan finaaliin olisi sinne pääseminen vaatinut tänään 17 sekunttia parempaa aikaa.

Touko kommentoi Sveitsistä, että kisan alussa oli heikko reitinvalinta ja tekeminen jäi jalkoihin. Lisänä vielä muutama todella tyhmä virhe. Lopussa homma alkoi kuitenkin rullaamaan yllättävänkin hyvin ja fyysinen suorittaminen oli kaiken kaikkiaan hyvää. Päivän rata oli Toukon mielestä sinänsä monipuolinen tarjoten selkeitä reitinvalintavälejä kuin myös pienipiirteisempää vanhaaa kaupunkia. Debyytti on nyt siis suoritettu ja ottaen huomioon aikaero finaaliin muutamien selkeiden virheiden valossa, voidaan Neuchatelin urheiluruutu päättää vanhaan sanontaan: tästä on hyvä jatkaa! Sunnuntaina sitten EM-kisat päättävä henkilökohtainen sprintti.