Ohjelmarikas viikonloppu ja Viestiliigan nelossija!

15.8.2021 Heikki Pesola

Elokuussa toden teolla käyntiin lähtenyt suunnistuksen ns. syyskausi tarjoili tänä viikonloppuna tuntuvasti ohjelmaa Nuorten Jukolan, Viestiliigan, Suunnistusliigan sekä nuorten INOV 8-liigan finaalin muodossa. Lauantaina juostiin Valkeakoskella Nuorten Jukola Korkeakankaan laskettelu- ja hiihtokeskuksen kupeessa. TuS:n ykkösjoukkue sijoittui sijalle 30. joukkueella: Lukas Vartiainen, Elli Kyläkoski, Matias Nyman, Emily Tasala, Daniel Stenholm, Aleksi Välimaa, Henna Rantala. TuS:n viesti eteni nousujohteisesti sijalta 78 siten, että joka osuudella sijoitus hieman nousi ollen lopulta 30. Turun Suunnistajien kakkosjoukkue oli sijalla 83. kokoonpanolla Felix Ruohonen, Ella Mäkelä, Iiro Lähteenmäki, Martta Korte, Oliver Laine, Pyry Vaho ja Sini Salmi.

Samasta Korkeakankaan kilpailukeskuksesta lähdettiin lauantai-iltapäivänä myös Viestiliigan osakilpailuun Hämeen rastiviestiin. Miesten rastiviestissä TuS:n alku lähti heti varsin väkevästi liikkeelle, kun tiedot Touko Sepän keikkumisesta aivan kärjen tuntumassa kaikuivat laskettelurinteen juurelle. Touko vaihtoon kuudentena vain viisi sekunttia kärkeen! Loistava avaus Toukolta ja vahva statement, että suorituskyky alkaa olla taas kohdillaan pienten jalka-accidenttien jälkeen Jukolaa ja syyskautta kohden. Kakkososuudella Nouskin Eetu Savolainen irtautui selvästi muista, Tampereen Aleksi Sorsa saapui vaihtoon reilu puolitoista minuuttia perässä ja Justus Vuori hienosti kolmossijasta kamppailevan porukan tuntumassa. Ankkuriosuudella Mikko Knuuttila vei Nouskia entistä enemmän karkuun, kun taas Pyrintö oli alkumatkan myötä samassa kakkossijassa kamppailevassa ryhmässä missä myös Turun Suunnistajien Ferenc Jonas eteni. Lopulta Pyrinnön kirivahva Anton Kuukka ja useita Jukolan osuuksien top 10-aikoja paukuttanut Kalevan Rastin Jan Petrzela karkasivat taisteluun kakkostilasta, mutta Ferenc karisti HS:n Tuomas Heikkilän loppulenkillä kannoiltaan ja tuloksena upea nelostila! Lopputuloksena TuS:n miesten ykkösjoukkueelle nelossija kovatasoisessa Jukola-kenraalissa! Tämänkaltaisista viesteistä vastaavan tasoista miesten pääsarjan suoritusta TuS:n miehiltä ei tule ihan heti mieleen vaan jonkin verran täytyy varmasti ottaa aikamatkaa menneeseen. Turun Suunnistajien kakkosjoukkue Oskari Nummelin, Mikko Huhtinen ja Juho Rajaniemi sijoittui sijalle 37.

Naisten Viestiliigassa kävi samoin kuin joskus aiemminkin eli Turun Suunnistajien kaksi joukkuetta suunnistavat melko tasavahvat kokonaissuoritukset. Tällä kertaa TuS 2 oli 20. ja TuS 1 oli 22. Ykkösjoukkue suoritti kovaa kiriä ylöspäin haastavan avausosuuden ja etenkin avausosuuden alun jälkeen. Kovan kirin huipensi Heini Rintanen, joka oli ankkuriosuuden 10.nopein. TuS kakkosessa juoksivat Sonja Julkunen, Riikka Ajalin ja Venla Kinnala. TuS ykkösessä puolestaan Ella-Noora Rahkola, Emmi Haavisto ja Heini Rintanen.

Sunnuntaina kilpailtiin vielä Nokialla Knock out- sprintit kilpailun ollessa osa täksi vuodeksi lanseerattua Suunnistusliigaa. Naisissa Sonja Julkunen, Venla Kinnala ja Heini Rintanen pääsivät kaikki karsinnoista jatkoon, mutta paikkaa alkueristä välieriin ei tänään tullut. Heini Rintasen sijoittuminen karsinnassa sijalle 7. vain 37 sekunttia kärjen takana oli kuitenkin hyvää jatkumoa eiliselle Viestiliigan ankkuriosuuden esitykselle.

Suunntaina kilpailtiin lisäksi myös nuorten Kompassi tapahtuma ja INOV 8- finaali. Turun Suunnistajien nuorista esiin nousivat ennen kaikkea Emily Tasa D12- sarjan neljännellä sijallaan ja Daniel Stenholm H12- sarjan seitsemännellä sijallaan.

Yhteistyössä