TuS:n nuorille menestystä Nuorisoviestissä ja Oravatonnissa!

4.10.2021 Heikki Pesola

Syys-lokakuu on perinteisesti ollut sellaista aikaa jolloin suunnistusväen ei ole tarvinnut juuri viikonloppujen ohjelmaa miettiä. SM pitkä, SM yö, 25manna, Halikko, SM erikoispitkä, NuVi/Oravatonni ja muut tapahtumat rytmittävät usein viikonloppuja lähes kesäajan päättymiseen asti. Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna vuorossa oli tällä kertaa perinteinen konsepti eli lauantaina Nuorisoviesti ja sunnuntaina Oravatonni. Toisin kuin parina aiempana vuonna nyt tapahtumat kuitenkin sijaitsivat eri paikoissa. Lauantaina mainiot puitteet Nuorisoviestiin tarjosi Naantalin Kuparivuori. Äkkiseltään ajaltetuna kaupungin keskustan kupeessa olevan liikuntakeskuksen paljolti ihmisen muokkaama ympäristö ei olisi sellainen alue, jossa suunnistus olisi erityisen hankalaa. Tämä ei kuitenkaan pitänyt täysin paikkaansa. 1:4000 kartta, kova vauhti, polkurikas maasto ja pienipiirteisten alueiden lukeminen tässä kontekstissa. Ei sellaista missä varsinaisia eksymisiä tulisi, mutta pientä virhettä siellä täällä ja kummasti myös tilanteet viestissä näiden myötä elävät.

Turun Suunnistajat oli Nuorisoviestissä liikkeellä yhteensä neljän joukkueen voimin. Sekä A-sarjassa että B-sarjassa oli kaksi joukkuetta mukana. B-Sarjassa TuS:n joukkue teki alusta alkaen varmaa työtä. Emily Tasala, Martta Korte, Robin Fröjdö ja Daniel Stenholm olivat alusta alkaen aivan kärkitaistossa mukana ja lopputuloksena hieno 2. sija! TuS:n 2.joukkue oli puolestaan 17. kokoonpanolla Iiro Lähteenmäki, Pyry Lähteenmäki, Veera Lonka, Oliver Laine.

Seitsenosuuksisessa A-sarjassa Turun Suunnistajat oli 18. joukkueella Lukas Vartiainen, Ella Tetri, Matias Nyman, Nikolai Toivonen, Jessica Tasala, Elli Kyläkoski, Pyry Vaho. TuS:n kakkosjoukkue oli puolestaan 38. kokoonpanolla Felix Ruohonen, Siiri Holmroos, Elias Nikkilä, Nicholas Sandell, Leo Salste, Ellen Fröjdö ja Emily Tasala.

Sunnuntaina jatkettiin Oravatonnin parissa. Etenkin nuorten osalta kyseessä on ilman muuta kauden perinteisempiä kilpailuita. Oravatonnin päätuotteena on perinteisesti ollut 16-sarjojen kilpailut, joissa ikäluokan parhaimmiston otteita on voinut seurata kotisohvaa myöten kiitos gps-seurannan. Tänä vuonna Oravatonnille sopivasti profiilia toi myös maasto, joka sijaitsee aivan ensi vuoden Lukkari-Jukolan naapurissa ollen myös Jukolan yksi virallinen harjoitusmaasto 2022 keväällä.

Turun Suunnistajien nuoret olivat isolla joukolla liikkeellä ja sunnuntaina nähtiin myös useita top 10- suorituksia. Nuorissa päivän parhaasta sijoituksesta vastasivat Noel Kallio, joka vei H9RR-sarjassa kilpailun voiton sekä Martta Korte, joka puolestaan voitti D11-sarjan. H11-sarjassa Daniel Stenholm sijoittui toiseksi. Emily Tasala D12-sarjassa sekä Pyry Lähteenmäki H9RR-sarjassa sijoittuivat puolestaan molemmat viidenneksi. Kympinsakkiin sarjassaan mahtui myös Robert Fröjdö H10-sarjan 10.sijallaan.

Hieman vanhemmissa junioreissa Joonas Paananen oli H18-sarjan kuudes kuten myös Amanda Lounela D20-sarjassa. Kympin joukkoon omissa sarjoissaan ylsivät ikäsarjoissa myös Sanna Valkonen (D50 3.), Venla Kinnala (D21 6.), Annastiina Junnila (D35 5.), Anu Mannonen (D55 8.). Miesten ikäsarjojen puolella Jukka Lehtonen oli H60-sarjan 7. Keijo Hintukainen H65-sarjan 8. Olli Lehtinen H75-sarjan 4. ja Kalevi Moisio saman sarjan kuudes.

Ensi viikolla luvassa sitten sunnuntaina perinteikäs Halikko-viesti ja lasten Halikko-juoksu! Alla vielä muutamia kuvia viikonlopulta. Kuvia klikkaamalla ne näkyvät suurempina!

B-Sarjan hopeajoukkue Emily Tasala, Martta Korte, Robert Fröjdö, Daniel Stenholm
Oravatonnin D11-sarjan voittaja Martta Korte
Emily Tasala oli Oravatonnin D12-sarjan viides.
Oravatonnin H9RR-sarjan voittaja Noel Kallio ja viidenneksi tullut Pyry Lähteenmäki