Turun Suunnistajien miehet Kevätyön viestin viidenneksi

12.4.2022 Heikki Pesola

Måsenstaffetenin kahdeksas sija kovatasoisten ruotsalaisjoukkueiden seurassa, Ahvenanmaan kevätkansallisissa ensimmäisen päivän kaksoisvoitto ja molempina päivinä kolme Tussilaista kympin sakissa… 2022 kevät on alkanut Turun Suunnistajien miehillä varsin positiivisissa merkeissä. Tähän jatkumoon lähdetiin hakemaan lisää hyviä suorituksia perinteisen Kevätyön merkeissä.

Avausosuudella tussilaisista shown varasti vasta 17-vuotias Sakari Holmroos, joka näytti fyysisen tason nousseen aivan huomattavasti vuoden ja kahden takaiseen verrattuna. Lähestulkoon kärkiletkoissa sijalla 13. 51 sekunttia kärjen perässä vaihtoon TuS 2 Sakarin tuomana. Huikea hengen nostatus heti alkuun! TuS ykkösen Daniil Fomin saapui Måsenstaffetenilla vaihtoon avauksesta peräti kuudentena, mutta joutui kevätyön pimeydessä hieman antamaan siimaa kärkeen. TuS ykkönen vaihtoon sijalla 28. 4.15 kärkeä perässä.

Holmroosin vahvan avauksen johdosta Tus kakkosen Oskari Nummelin pääsi kakkososuudelle varsin kovaan kyytiin. Samaan aikaan TuS ykkösen Touko Seppä lensi aivan kärjessä edenneen Oleksander Kratovin kyytiä ja otti joukkueita yksi kerrallaan kiinni. Lopussa Touko joutui hieman antamaan periksi siten, että edellä menevään porukkaan muodostui 50 sekunnin ero. TuS ykkönen vaihtoon sijalla 11. ja TuS kakkonen sijalla 15.

Justus Vuori ei kuvia kumarrellut ankkuriosuudella vaan tuli ensimmäiselle väliajalle aivan Kooveen Timo Sildin kärkivauhtia. Täten edelliseltä osuudelta jäänyt 50 sekunnin kaula edellä menevään porukkaan oli nopeasti ajettu kiinni ja Justus mukana hyvien sijoitusten taistelussa. Lopulta Turun Suunnistajien ykkösjoukkue maaliin sijalla 5. ! Kakkosjoukkueen ankkuriksi joutui sairastapauksen vuoksi viime hetkellä jaoston puheenjohtaja. TuS kakkonenkin lopulta maaliin ja sijalla 46. Naisten viestissä Turun Suunnistajat oli puolestaan mukana yhden joukkueen voimin. Loppusijoitus Tussin naisilla oli 23. ja joukkueessa juoksivat Elli Kyläkoski – Laura Jerkku – Riikka Ajalin.

Turun Suunnistajien miesten viestisuoritukset ovat edenneet viime vuosina progressiivisesti kohti parempaa. 2020 Viestiliigan osakilpailussa tuli 11. sija. 2021 Hämeen Rastiviestissä neljäs sija. Nyt kausi on alkanut Måsenstaffetenin 8. sijalla sekä kovatasoisen Kevätyön viestin viidennellä sijalla. Ilon aiheena mainittakoon myös se, että onnistujia on ollut useampia. Esimerkiksi Daniil sekä Sakari ovat molemmat saaneet alle yhden varsin vahvan viestiavauksen. Seuraavaksi sekä TuS:n naisilla että miehillä vuorossa pääsiäisviikonlopun henkilökohtaisia kilpailuja Paraisilla ja Paimiossa ja seuraavan kerran viestien pariin päästään taas Finnspringissä!

Touko Seppä piti Haijaisten metsässä kiirettä ehtiäkseen Tanskan lennolle. Justus Vuori ankkuroi TuS:n miehet viidenneksi. Kuva: Ilkka Seppä
Yhteistyössä