Viestiliiga jatkuu sunnuntaina Finnspringissä

22.4.2022 Heikki Pesola

Suunnistusväelle kuluneen kevään #norppalive on ollut Finnspring-maaston lumien sulamisen edistyminen. Live-kameraa Askolan metsistä ilmeisesti ei kuitenkaan ole ollut saatavilla, mutta sekä Askolan sääennustetta että myös järjestäjien kanavia on seurattu aktiivisella otteella. Henkilökohtaisen kisan luonne muuttui olennaisesti muun muassa siinä, että kilpailu ei ole enää nuorten katsastuskisa eikä myöskään pääsarjojen WRE-statuksen omaava kilpailu. Lauantain kisa kerää kuitenkin lähes 1300 osanottajaa kahden välivuoden jälkeen. Sunnuntain viestin osalta statusmuutoksia ei ole tullut eli kyseessä on Viestiliigan toinen osakilpailu Viasatin lähetyksillä.

Turun Suunnistajien kevät on etenkin miesten viestien osalta sujunut positiivisissa merkeissä. Måsenstaffetenin kahdeksas sija ja Kevätyön viestin viides sija ovat jatkoa sille mitä jo viime vuoden Hämeen Rastiviestin neljännen sijan pohjalta on ollut odotettavissa. Mikä parasta fyysinen ja taidollinen perustaso on monella parantunut. Hyvät sijoitukset viesteissä eivät ole enää yksittäisten suunnistajien ”pöljän päivän” varassa. Ahvenanmaalla ensimmäisen päivän kaksoisvoitto, molempina päivinä kolme TuS:laista kympin sakissa..Daniil ja Touko esiintyivät hyvin Pääsiäiskansallisissa ja Sakari Holmroos on hallinnut H18-sarjan henkilökohtaisia kevätkisoja. Finnspringiin TuS:n miehet lähtevät peräti neljän joukkueen voimin ja viikonlopun jälkeen on tarkoitus lyödä lukkoon myös Tiomilan joukkueet.

Naisten pääsarjan edustuksen tilanne on tänä keväänä haasteellinen. Lukuisat loukkaantumiset ovat verottaneet ja verottavat edelleen iskukykyisimmän joukkueen saamista jalkeille viesteihin. Lisäksi viime vuosina ykkösjoukkueessa juosseista naisista Sonja Julkunen vaihtoi täksi kaudeksi Parmaan ja Heini Rintanen ei ainakaan vielä keväällä ole Islannista käsin kotimaan viesteissä mukana. Finnspringiin on ilmoitettu kuitenkin yksi naisten joukkue joka pyritään saamaan viivalle sunnuntaina (lopullinen kokoonpano vielä avoinna).

Viestiliigan ulkopuolella sunnuntaina kilpaillaan myös nuorten sekä ikäsarjojen viestit. Nuorissa TuS:n kausi on alkanut aktiivisessa merkeissä aina Ahvenanmaan kevätkisoista lähtien. Askolassa viesteissä TuS:lla on joukkueet H15-18, HD14, HD12 sekä HD10-12 sarjoissa.

TuS:n joukkueet Viestiliigassa

TuS 1: Daniil Fomin, Laurits Bidstrup Möller, Touko Seppä

TuS 2: Sakari Holmroos, Justus Vuori, Oskari Nummelin

TuS 3: Ville Kinnala, Juho Rajaniemi, Otto Itkonen

TuS 4: Kalle Kinnala, Joonas Paananen, Olli Kara

D21 TuS 1.joukkueen lopullinen kokoonpano vielä avoinna

Nuorten sarjojen joukkuueet

H15-18: Nikolai Toivonen, Joonas Rikkonen, Lukas Vartiainen

HD14: Oliver Laine, Ella Tetri, Ellen Fröjdö

HD12: Martta Korte, Iiro Lähteenmäki, Daniel Stenholm

HD10-12: Robert Fröjdö, Selma Valkonen, Pyry Lähteenmäki

Yhteistyössä