TuS:n miehet niukasti ulos kympin sakista Finnspring-viestissä

24.4.2022 Heikki Pesola

Keväisten suoritusten perusteella suurimmat odotukset sunnuntain Viestiliigaan olivat miesten viestissä, jossa TuS oli liikkeellä peräti neljän joukkueen voimin. Måsenstaffetenin kahdeksannen sijan ja Kevätyön viestin viidennen sijan jälkeen sijoja kärjen tuntumaan oli lupa odottaa. Lisäksi tiedossa oli, että kasassa oli jopa vahvin TuS-miesten kakkosjoukkue hetkeen. Miesten viesti lähti liikkeellä liki sadan joukkueen voimin ja ensimmäiseen väliaikaan kaikui todellinen paukku: Daniil Fomin kärjessä ja 18 sekunttia ennen seuraavaa joukkuetta! Jonkin matkaa tämän jälkeen Daniil kuitenkin koukkasi pari väärää hajontaa ennen oikean rastin osumista. Varmasti kolmisen minuuttia pummia tähän kohtaan ja liki satajoukkueisessa viestissä se tarkotti myös kymmeniä sijoja. Lopussa kuitenkin hurja takaa-ajo ja noin 40 sekunttia loppumatkalla kärkeä kiinni. TuS ykkönen vaihtoon sijalla 27. Sakari Holmroosilta (34.) jälleen tasapainoinen avaus TuS kakkosessa ja Ville Kinnalaltakin (59.) mahdollisesti kauden vahvinta menoa TuS kolmosen avaukseen.

Kakkososuudella TuS ykkösen Laurits Bidstrup Möller ja TuS kakkosen Justus Vuori etenivät melko tasatahtia ollen parhaimmilaan jopa 15 sijan paikkeella. Lopussa Justus joutui antamaan hieman periksi ja Laurits vaihtoon sijalla 17. ja Justus sijalla 22. Ankkuriosuudella TuS ykkösen Touko Seppä oli välillä jopa sijalla 9. samaan aikaan lähtenyttä Elias Kuukkaa edellä ja aivan loppuun asti paikka kympin sakissa oli otteessa, mutta KR:n Silvennoinen tuli lopulta maaliin sekunttia ennen ja TuS ykkönen sijalle 11! Oskari Nummelin klaarasi homman nätisti ja TuS kakkonen maaliin sijalla 24. TuS kolmonen oli sijalla 52. ja TuS nelonen sijalla 83.

Sunnuntain Viestiliiga tarjosi hyviä tasaisia suorituksia, mutta nälkääkin jäi. Viestin eri osuuksia ja tilanteita on aina hyvin vaikea verrata keskenään, mutta jotain osviittaa kohtalaisesta perustasosta kuitenkin saa kun katsoo kilometriaikoja eli Touko paineli 5.39/km, Laurits 6.03/km, Daniil 6.04 /km, Sakari 6.07/km, Justus 6.09/km, Oskari 6.19/km. Kolmosjoukkueessa mentiin sitten seitsemän minuutin pinnassa ja aloituksessa Ville hieman sen alle. Näiltä pohjilta Tiomila-joukkueen kokoamiseen. Kaikki Tiomilan joukkueeseen pyrkivät eivät toki tänään olleet Askolassa paikalla.

Viestiliigassa kilpailtiin myös naisten viestissä ja kuten perjantain ennakkojutussa tuli ilmi Turun Suunnistajien naisten tilanne on ollut haastava tänä kevään viestejä silmällä pitäen mm. loukkaantumisen takia. Nytkin lopullisen joukkueen kokoonpano oli tiedossa vasta perjantaina. Sunnuntaina Viestiliigassa oli jalkeilla yksi TuS:n naisten joukkue Riikka Ajalin – Henna Rantala – Ilona Haapasaari. Joukkueen lopullinen sijoitus oli 47. Viestin kulku eteni sijoituksellisesti melko tasaisesti Riikan tullessa vaihtoon sijalla 49, Hennan sijalla 51 ja Ilona nosti ankkuriosuudella neljä sijaa. Tiomilan naisten viestiin on TuSsilta lähdössä yksi naisten joukkue.

Viestiliigojen lisäksi sunnuntaina Finnspringissä juostiin myös nuorten ja ikäsarjojen viestit. Nuorten osalta lähimpänä kärkisijoja oli pitkään HD12- sarjan joukkue (Martta Korte – Iiro Lähteenmäki – Daniel Stenholm), jolle kärkipään sijoitukset olivat näköpiirissä, mutta harmillinen rastileiman puuttuminen aiheutti lopulta joukkueen hylkäämisen. H15-18 sarjassa TuS sijoittui sijalle 24. (Nikolai Toivonen – Joonas Rikkonen – Lukas Vartiainen), HD14- sarjassa sijalle 17. (Oliver Laine – Ella Tetri – Ellen Fröjdö) ja sarjassa HD10-12 sijalle 15. (Robert Fröjdö – Selma Valkonen – Pyry Lähteenmäki).

Yhteistyössä