Ferenc Jonas Unkarin mestariksi

12.6.2022 Heikki Pesola

Jukola-viikonlopun ollessa jo aivan ovella oli vielä mahdollisuus viimeistellä tuloskuntoaan viikonloppuna jolloin kilpailuja oli useammalla eri paikkakunnalla. Kesäajan vaihtumisesta alkaen lähes tauotta jatkunut kisaviikonloppujen sarja ei ottanut hellittääkseen tänäkään viikonloppuna vaan vauhtia pidettiin kotimaassa ennen kaikkea Grano Gamesissä ja Helsinki O Gamesissä sekä myös muutamien maiden mestaruuskilpailuissa. Tanskan MM-kilpailuihin valituille urheilijoille kisakalenterin rakentamisessa on ollut jo hieman pelivaraa, mutta nuorilla Helsinki O Games oli vielä aivan keskeinen näyttöviikonloppu.

HOG:ssa TuS:n Touko Seppä kilpaili vain lauantain keskimatkalla sijoittuen siellä kuudenneksi. Kilpailu käytiin Nuuksion laajan erämaa-alueen pohjoisosissa Salmen ulkoilualueella. Maasto oli muun Nuuksion tapaan raskasta ja etenkin keskimatkalla paikoin varsin pienipiirteistä. Touko kertoi, että eteneminen raskaassa ja vaativassa maastossa tuntui jopa tuskastuttavan hitaalta. Taidollisesti tekeminen oli kuitenkin suht puhdasta, rekisteriin lähinnä yksi isompi koukko ja muutama pienempi. Olli Ojanahon voittama kilpailu oli erittäin kovatasoinen ja Toukon taakse jäi useita kovan kansallisen tason menijöitä, jotka todennäköisesti tulevat tulevan viikon Jukolassa olemaan osuuksiensa kärkikastia.

TuS:n Sakari Holmroos on kevään mittaan ollut voitokas H18-sarjan maastokisoissa ja on etenkin viesteissä näyttänyt tason selvästi nousseen viime vuodesta. Viikonloppuna Sakari kilpaili molemmilla matkoilla, jotka olivat samalla nuorten EM/MM- kisojen näyttökilpailuja. Lauantain keskimatka jäi kasirastia ennen kokonaan kesken, mutta sunnuntain pitkällä matkalla homma tuli kuitenkin ”seivattua” H18E-sarjan viidennellä sijalla. Kilpailua hallitsivat Parman Tuomas Ankelo ja Elias Lehtonen.

Koko viikonlopun ehkä kovin TuS-suoritus oli kuitenkin Ferenc Jonasin Unkarin mestaruus miesten keskimatkalla. Feri oli mukana jo keväällä mm. TuS:n Ruotsin leirillä ja Måsenstaffetenissa, mutta ennen Tiomilaa harmillinen jalkavaiva pakotti juoksutaukoon. Harjoittelut ovat jo pyörineet useammalla sylinterillä muutaman viikon ja Unkarin keskimatkan mestaruus selkeällä erolla on vahva statement ennen Jukolaa. TuS:n Zoltan Bujdoso oli Unkarin mestaruuskisojen kuudes.

Jukola-viikko on tosiaan jo aivan ovella ja TuS:n kanavia kannattaa seurata ahkerasti. Jukola- ja Venla-joukkueet on tarkoitus saada julki alkuviikosta ja detaljimpaa Jukola-ennakkoa varmasti saadaan ulos myös viikon edetessä. Mahdollisesti muutakin näkyvyyttä on luvassa, mutta ei siitä vielä sen enempää.

Yhteistyössä