Kompassi-leiri kokosi alueen junnut yhteen

8.8.2022 Henna Sundell

Toista kertaa järjestetty 11-14-vuotiaiden Kompassi-leiri oli tällä kertaa MS Parman ja Turun Suunnistajien järjestämä. Kesätyöntekijämme Elli ja Joonas olivat aktiivisesti mukana leirin järjestelyissä mm. harjoitusten ratamestareina. Tässä Joonaksen raportti leiristä. 

Varsinais-Suomen Kompassi-leirillä oli  yli 40 lasta viidestä eri seurasta. Saimme viettää kaksi hauskaa päivää Littoisten ja Raision maastoissa. Ilmat suosivat leiriläisiä molempina päivinä. 

Leirillä oli mukana MS Parman, Turun Suunnistajien, Angelniemen Ankkurin, Pargas IF:n ja Paimion Rastin junnuja.

Ensimmäisenä leiripäivänä oli ohjelmassa kaksi hyvää ja nopeaa sprinttisuunnistusharjoitusta. Leirillä oli muutakin, kun vain suunnistusta. Leiriläiset saivat tutustua toisiinsa esimerkiksi leiriolympialaisten ja erilaisten pelien avulla. Ensimmäisen päivän päätteeksi leiriläiset saivat pulahtaa uimaan Littoisten järveen.

Littoisissa sprinttisuunnistettiin Verkatehtaan ympäristössä.

Toisen päivän vietimme Raisiossa. Siellä  meillä oli kaksi maastoharjoitusta. Ensimmäisen treenin teemana oli rytmitys, jossa voi vaihdella omaa vauhtia rastiväleillä. Leiriläiset vaikuttivat tyytyväisiltä treeniin. Hauska oheistehtävä oli, että leiriläiset saivat omissa ryhmissään muodostaa kirjaimia ja kirjaimista muodostui seurojen nimiä. Toisen päivän toinen treeni oli nimeltään ”French style” eli ranskalainen viesti. Harjoituksessa muutaman hengen ryhmä lähti radalle yhdessä. Rastilla odotettiin, että kaikki pääsivät rastille. Viimeksi tullut lähti seuraavalle rastille ensimmäisenä. Harjoitus oli kiva ja innostava.

Päivän päätteeksi leiriläiset saivat lakua ja kiitokset leiristä. Haluan vielä kiittää kaikkia leiriläisiä ja ohjaajia onnistuneesta kahdesta päivästä. Yhdessä tekeminen on hauskaa ja yhdessä opitaan uusia asioita. KIITOS!

Fotomaratonissa leiriläiset kuvasivat mm. tunnelmaa Kompassi-tapahtumassa.

Joonas Rikkonen

Yhteistyössä