Zoltan Bujdoso kultaan ja Touko Seppä pronssille nuorten MM-keskimatkalla!

4.11.2022 Heikki Pesola

Marraskuun alun harmauteen heti loistavia uutisia maailmalta: TuS:n Zoltan Bujdoso kultaan ja Touko Seppä pronssille nuorten MM-kisojen keskimatkalla. Olipahan avaus! Nuorten MM-kilpailut ovat olleet TuS:n suunnistajille viime vuosina todellinen menestyssampo. Täksi vuodeksi kovia odotuksia nuorten MM-kisoihin oli ladattu useammalle TuS:n suunnistajalle. Maailmanpolitiikan sotaisat käänteet tarkoittivat venäläisten osallistumisrajoitusten myötä jo keväällä sitä, että seuran Daniil Fomin ei pääse näyttämään kykyjään viimeisenä vuotena juniorisarjoissaa. Muillakaan tie ei ollut mutkaton. Heinäkuisessa Portugalissa lämpötilat alkoivat puolestaan pyöriä 40 asteen tuntumassa ja metsäpalovaaran takia koko JWOC:n metsämatkat jäivät tuoreeltaan kilpailematta.

Nuorten MM-kilpailujen metsämatkat siirrettiin tästä syystä pidettäväksi Portugalissa marraskuun ensimmäisellä viikolla. Lokakuussa varusmiespalveluksensa aloittaneelle Touko Sepälle tämä siirto saattoi kuitenkin aiheuttaa hieman päänvaivaa. Viimeistelyjakso tulisi päästä tekemään katkeamatta ja varuskunnassa leijuvat syysflunssat tavalla tai toisella vältettyä. Syyskuussa SM-keskimatkalla ja SM-viestissä suomalaismaastoja kokeillut Zoltan Bujdoson kyvyt puolestaan tiedettiin: viime vuoden nuorten MM-viestissä hän latasi kakkososuuden pohjat! Perjantain keskimatkalle odotuksissa olisi, että TuS-urheilijat taistelevat kärkisijoista.

Keskimatka oli pituudeltaan aika jämti neljä kilometriä ja kestoltaan sen luonne vastasi keskimatkan sijaan enemmän vanhaa pikamatkaa voittoajan ollessa hyvin lähellä Pasi Ikosen MM-pitkamatkan voittoaikaa 2001. Päivä oli lopulta TuS-suunnistajille loistava sillä Unkarin Zoltan Bujdoso teki loistojuoksun ja nappasi nuorten MM-kultaa! Suomipaidassa Touko Seppä teki niin ikään loistoduunia ja otti MM-pronssia vain kolme sekunttia hopeamitalista! Nuorten MM-kilpailut jatkuvat huomenna lauantaina viestillä ja sunnuntaina kisat kruunataan pitkällä matkalla!

Alla vielä Turun Suunnistajien nuorten MM-mitalit viime vuosilta:

Aston Key: sprintti kulta 2019, pitkä pronssi 2019

Ferenc Jonas: keskimatka pronssi 2021, viesti hopea 2021, pitkä pronssi 2021

Touko Seppä: sprintti hopea 2021, keskimatka pronssi 2022

Zoltan Bujdoso: viesti hopea 2021, keskimatka kulta 2022

Zoltan Bujdoso kultaa ja Touko Seppä pronssia. Onnittelut!!
Yhteistyössä