Turun Suunnistajille Suunnistussäätiön stipendi pitkäjänteisestä ja menestyksekkäästä nuorisotyöstä!

20.11.2022 Heikki Pesola

Loppuvuoden perinteikkäässä suunnistusseminaarissa saatiin Turun Suunnistajille mieluisaa tunnustusta. Suunnistussäätiön Timo ja Maarit Ritakallion rahastosta on vuodesta 2012 alkaen jaettu Vuoden nuori suunnistusteko- stipendiä, jolla palkittava on hyvin menestynyt tai muuten esimerkillisesti nuorten suunnistusharrastusta edistänyt alle 23-vuotias nuori henkilö, taikka suunnistusseura tai koulu, jossa on tehty esimerkillistä työtä nuorten suunnistusharrastuksen edistämiseksi.

Palkittavien joukosta löytyy suunnistusseuroja, tapahtumia (Särkänniemi-suunnistus) sekä esimerkiksi vuoden 2019 SM-sprintin ratamestarikaksikko Eero Jalli ja Aaro Julkunen.

Tämän vuoden palkinnonsaajana oli Turun Suunnistajat 2000 euron stipendillä! Näin merkittävä tunnustus pitkäjänteisestä ja menestyksekkäästä nuorisotyöstä on tietysti erittäin mieluinen seuralle. Turun Suunnistajissa nuorisotyöhön on panostettu. Viimeisen kymmenen vuoden ajan seurassa on ollut käytännössä koko ajan palkattu valmentaja. Moni seurassa nuorisoa vuosien varrella valmentanut on kerännyt menestystä myös urheilijana sekä toiminnut vastuullisissa valmennustehtävissä muualla kuten Katri Lindeqvist, Fredric Portin, Saara Norrgran ja Otto Loukkalahti.

Tällä hetkellä TuS:n nuorten taitovalmennuksesta vastaa TuMe:n paidassa kovia osuuksia suurviesteissä juossut Tapani Koskenoja.

Menestystäkin on tullut: Turun Suunnistajat on saavuttanut nuorten sarjoissa 11 SM-viestien mitalia vuodesta 2012 alkaen.

Pitkäjänteinen ja menestyksekäs nuorisotyö ei olisi mahdollista ilman tietysti innokkaita nuoria urheilijoita! Nuorten urheilijoiden vanhemmat ovat puolestaan olleet tärkeässä roolissa seuran nuorisotoiminnan organisoinnissa sekä muissa seuratoiminnan tehtävissä.

Turun Suunnistajat on järjestänyt vuosittain Nuorisoviestin, jonka kisajärjestelyiden vastuutehtävissä on ollut runsaasti seuran omia nuoria vuosien varrella.

Kiitos kaikille Turun Suunnistajien pitkäjänteisen ja menestyksekkään nuorisotoiminnan mahdollistajille! Pitkäjänteisesti ja menestyksekkäästi kohti tulevia vuosia.

Suunnistusseminaarissa tunnustusta sai myös Turun Suunnistajien Touko Seppä, jolle luovutettiin Suunnistussäätiön Kaakon rahaston stipendi kuluneen vuoden nuorten MM-menestyksestä. Onnittelut myös Toukolle!

Yhteistyössä