Touko Sepälle ja Turun Suunnistajille tunnustusta V-S Urheilugaalassa

29.1.2023 Heikki Pesola

Tammikuun viimeisen lauantain iltana pidetyssä Varsinais-Suomen Urheilugaalassa saatiin seuralle ja seuran urheilijoille jälleen mieluisaa tunnustusta. Varsinais-suomalainen urheiluvuosi 2022 oli kaikkinensa todella vahva, kun ottaa huomioon muun muassa turkulaisen Wilman Murron Euroopan mestaruuden sekä nousiaislaisen Mikko Rantasen ja pikkiöläislähtöisen Artturi Lehkosen Stanley Cup- mestaruudet. Maakunnan urheilugaalassa huomioitiin valtakunnallisen isoveljensä tapaan myös muita kuin menestyneitä aktiiviurheilijoita. Esimerkiksi viime vuonna menehtyneen Ilkka Kanervan mittava elämäntyö maakunnan urheilun eteen huomioitiin urheilugaalassa.

Turun Suunnistajien Touko Seppä palkittiin illan aikana peräti kahteen kertaan. Touko valittiin vuoden 2022 Varsinais-suomalaiseksi nuoreksi urheilijaksi sekä lisäksi myös vuoden 2022 Akatemiaurheilijaksi. Kolmeen nuorten MM-mitaliin päättynyt vuosi 2022 oli Toukolle varsin menestyksekäs ja tämä on tullut huomioiduksi myös eri palkintogaaloissa. Muutamaa viikkoa tätä aiemmin Touko valittiin vuoden 2022 varusmiesurheilijaksi. Touko korostikin, että näillä eväillä on hyvä jatkaa pääsarjaan, sillä jatkossa hän ei ole nuori urheilija vaan ihan vain urheilija.

Turun Suunnistajat tuli seurana huomioiduksi palkintogaalassa. Turun kaupungin liikuntapalveluiden vuoden 2022 yhteistyökumppaniski valittiin turkulaiset suunnistusseurat Turun Suunnistajat, Maarian Mahti sekä Hirvensalon Heitto. Kyseinen seurakolmikko on jo pitkään järjestänyt yhdessä kesäkauden viikottaiset Turkurastit. Lisäksi palkinnon yhtenä perusteena mainittiin myös koululaisrastistojen järjestäminen. Hienoa tunnustusta myös Turun Suuunnistajille seurana osana seurayhteistyötä! TuS on tullut seurana myös viime kuukausina huomioiduksi, kun marraskuussa Suunnistussäätiö palkitsi seuran 2000 euron stipendillä pitkäaikaisesta ja menestyksekkäästä nuorisotyöstä.

Yhteistyössä