Finnspring- viesteissä vaihtelevaa TuS-menestystä

23.4.2023 Heikki Pesola

Sauvon Finnspring- kilpailuissa avattiin sunnuntaina myös Viestiliiga, jossa TuS oli mukana naisissa kahdella ja miehissä kolmella joukkueella. Viime kauden perusteella odotukset olivat korkealla etenkin miesten ykkösjoukkueen suoriutumiseen. Taistelihan TuS syyskuussa Porvoon finaalissa jopa loppuun asti voitosta. Tällä kertaa ei ollut menestyksen päivä, mutta suoriutuminen ei ollut niin huonoa mitä ehkä pelkästään teksti tv:n tuloksia seuraamalla voisi ajatella.

Huhtikuun metsäsuunnistuskauden hieman yskähdellen aloittanut Daniil otti torjuntavoiton alkukaudesta ja hoiteli TuS ykkösen vaihtoon sijalla 13. 1.59 kärjestä. Justus Vuori jatkoi kakkososuutta erinomaisesti ja oli 4,1 km kohdalla vain 22 sekunttia viestin kolmospaikasta. Näytti siltä, että ankkuriosuudelle TuSsille tarjoutuu mitä parhaimpia letkoja. No ei tällä kertaa, sillä Justuksella tuli megaluokan virhe melko pian tuon väliaikapisteen jälkeen ja vaihdossa eroa olikin yhtäkkiä liki 10 minuuttia. Eroa tuli siis tuon jälkeen yli seitsemän minuuttia lisää. Touko klaarasi ankkuriosuuden vaikka ei kokenut lainkaan parasta terää päivän menossa. TuS ykkönen lopulta sijalla 22. Kakkosjoukkue oli sijalla 50. ja kolmosjoukkueelle tänään hylsy.

Naisten viestissä TuS ykkösen Ella-Noora Rahkola teki mainion avauksen: vaihtoon sijalla 10. vain muutaman sekunnin sijasta 7. Mainio avaus ja paras TuS-naisten avaus vuosikausiin! Tämä tarkoitti sitten kakkososuuden Elli Kyläkoskelle varsin vauhdikkaita letkoja. Hyvin Elli klaarasi kovatasoisia suunnistajia villiseen kakkososuuden meiningissä. Aivan lopussa tuli hiukan lisää eroa kärkeen, mutta vaihdossa sija 21. Venla Kinnala hoiti ankkuriosuuden kunnialla ja Turun Suunnistajat Viestiliigan avauksessa sijalle 27. TuS kakkonen sijalle 50.

Viestiliigan lisäksi sunnuntaina kilpailtiin myös muiden sarjojen Finnspring- viestejä. HD14- viestissä TuS:n joukkue Daniel Stenholm, Ella Tetri, Oliver Laine sijoittui seitsemänneksi. HD12- sarjassa TuS ykkönen Noel Kallio, Kaisla Toivio, Veera Lonka sijoittui puolestaan viidenneksi. Kympin sakkiin sijoittuivat myös TuS:n joukkueet sarjoissa D120 (6. Anni Liimatainen, Erica Hagström, Annastiina Junnila) sekä D150 (5. Jaana Miettinen, Reetta Kyläkoski, Maija Huhtala).

Yhteistyössä