TuS:n miehet Kevätyön viestin sijalle 7.

7.5.2023 Heikki Pesola

Toivomiseen varaa jättänyt TuS:n miesten Viestilligan avaus oli jo pyyhitty mielestä pois ja menty eteenpäin, kun toukokuun ensimmäinen perjantai koitti. Kevätyön viestissä ykkösjoukkueeseen ei tehty muutoksia, mutta tällä kertaa Justus Vuori oli avauksessa ja Daniil Fominille oli vuorossa kakkososuudella rehtiä yösuunnistusta Touko Sepän juostessa ankkurina. Mielenkiintoa kohdistui oikeastaan aivan yhtä paljon myös TuS kakkoseen jossa Ferenc Jonas oli avaajana ja Zoltan Bujdoso jatkoi viestiä Oskari Nummelinin ankkuroidessa. Myös TuS kolmoselta oli lupa odottaa nousujohteista tekemistä Valtteri Kankaisen avatessa Finnspringin tapaan, Sakari Holmroosin ja Joonas Paanasen hoidellessa kaksi muuta osuutta.

TuS ykkösen avaus ei kuitenkaan lähtenyt ihan parhaaseen malliin pyörimään vaan optimaaliset letkat tuntuivat järjestäen karkaavan käsistä. TuS kakkosen Ferenc Jonas olikin ykköstä nopeampi tullen vaihtoon sijalla 33. (+2.35). TuS ykkönen vaihtoon vain kolme sijaa taaempana, mutta aikaeroa oli jo yli neljä minuuttia kärkeen. Toisella osuudella TuS:n sisäinen kamppailu oli jo viiteen kilometriin mennessä kääntynyt TuS ykkösen eduksi Daniil Fominin edetessä hyvää kyytiä. TuS ykkönen vaihtoon sijalla 15. eron ollessa lähes sama noin 4 minuuttia mitä jo avauksessa. TuS kakkonen vaihtoon sijalla 22. eron ollessa kuitenkin jo 8 minuuttia kärkeen.

Ankkuriosuudelle Touko Seppä lähti liikkeelle samaan aikaan Parman Akseli Ruoholan kanssa ja tämä kaksikko liikkuikin kärjen takaa siinä määrin ahnaasti, että edellä menevistä joukkueista kiinni otettiin useita. Lopulta Parman Ruohola oli loppuväännössä hieman kovempi ja TuS ykkönen sijalle 7. Eroa ei vitossijaankaan jäänyt lopulta kuin 17 sekunttia. TuS kakkonen Oskari Nummelinin tasapainosen ankkuriosuuden myötä sijalle 21. TuS kolmosjoukkue Valtteri – Sakari – Joonas sijalle 49.

Finnspingiin nähden TuS:n tekeminen oli nyt tasapainoisempaa vaikkei avaus aivan toivotusti liikkunutkaan. Viime vuonna Kevätyössä pojat olivat sijalla 5. samalla joukkueella ja vitossija nytkin oli haarukassa. Kärkisijat sen sijaan menivät selvästi kauempana eikä tähän olisi auttanut edes Ferenc Jonasin juokseminen ykkösjoukkueen avauksessa. Tästä eteenpäin kohti Tiomilaa!

Naisten viestin kulun kannalta keskiössä olisi se millä tavoin avausosuus lähtisi liikkeellä. TuS:n naisilla oli plakkarissa tasapainoinen Finnspring- viesti, jossa myötätuulta tarjoili etenkin Ella-Noora Rahkolan erinomainen avausosuus. Merimaskun metsissä alku oli huomattavasti vaikeampi ja vauhdin puolesta sopivat letkat karkasivat jo ensimmäisten hajontojen jälkeen. Kakkososuudella Elli Kyläkoski teki Finnspringin tapaan tasapainoisen juoksen ollen osuusajoissa 19. Ankkurina Hanne Manderbacka toi TuS:n maaliin sijalla 32. Tällä kertaa TuS:lla ei ollut muita naisjoukkueita matkassa. Tiomilaan matkataan niin ikään yhden naisjoukkueen voimin.

Kevätyön illassa kilpailtiin myös nuorten HD16- sarjan viesti, jossa Turun Suunnistajilla oli mukana hienosti kolme joukkuetta. Viesti sai näyttävän alun kuin monia osuusjuoksijoita kolme vuotta nuorempi TuS ykkösen Daniel Stenholm tuli vaihtoon 46 sekunnin erolla seuraavaan. Danielin osuusaika 3,7km osuudella oli 23.28. Ella Mäkelä ja Nikolai Toivonen siivittivät TuS ykkösen viestiä tuoden joukkueen maaliin sijalla 8. Seuraavana 9. sijalla oli TuS kakkonen joukkueella Elias Nikkilä, Martta Korte, Lukas Vartiainen. TuS kolmoselle Iiro Lähteenmäki, Ella Tetri, Joonas Rikkonen tuli tällä kertaa hylkäävä suoritus.

Yhteistyössä