Touko Sepälle paikka MM-kisoihin

8.6.2023 Heikki Pesola

Torstaina julkistettu suunnistuksen MM-kilpailujen joukkue tarjosi TuS:laisittain varsin mieluisia uutisia: Touko Seppä on valittu Sveitsin heinäkuisten MM-kilpailujen pitkälle matkalle ja varahenkilöksi viestiin. Suomen maakiintiö on kolme per matka ja kun miesten puolella aiemmin liput oli leimattu jo Olli Ojanahon ja Miika Kirmulan osalta oli jäljelle olevaan paikkaan varsin kovaa tunkua. Maajoukkueen päävalmentaja Thierry Gueorgiou painotti Suunnistusliiton uutisessa, että lopullinen joukkue rakentui kuitenkin lopulta melko lailla näyttökilpailujen perusteella vaikka valintakriteereinä on perinteisesti käytetty myös muun muassa aiempia kansainvälisiä näyttöjä.

Sveitsissä 3.-6.6. järjestettyjen katsastuskilpailuiden pitkällä matkalla toiseksi sijoittunut Touko Seppä sai kolmannen Suomi-paikan pitkälle matkalle ja Topi Syrjäläiselle leimattiin paikka keskimatkalle. Katsastuskisat olivat Toukon mielestä kokonaisuutena onnistuneet. Tavoitteena oli saavuttaa ennen kaikkea paikka maailman Tsekin maailman cupiin. Katsastukset alkoivat viikonloppuna kahdella keskimatkalla joissa Toukolle sattui virheitä, ensimmäisessä kisassa muutamia isompia ja jälkimmäisessä yksi isompi virhe. Luotto omaan tekemiseen ei kuitenkaan missään kohtaan kadonnut ja tiistain pitkällä matkalla homma sitten loksahti kohdilleen ja tuloksena oli kakkossija Miika Kirmulan jälkeen.

Puolentoista tunnin pitkä matka kysyi melko kovaa fysiikkaa, mutta Touko kertoi että luottoa oli tämän puolen olevan riittävällä tasolla hyvään suoriutumiseen. Pitkän matkan alku oli erittäin vaativa ensimmäisen vartin sisältäessä suurin piirtein 350 metriä vertikaalista nousua. Voimien jako onnistui Toukolla kuitenkin hyvin ja ruuvia oli varaa kiristää vielä matkan mittaan. Rastit napsuivat hyvin ja etenkin ylämäissä oli ruutia. Loppua kohden oli varaa jopa jonkin verran kiristää. Pitkän matkan suoritusta Touko piti erittäin onnistuneena. Samaa mieltä oli myös valintatiimi: paikka MM-pitkälle sinetöity!

Yhteistyössä