Turun Suunnistajat Jukolaan

17.6.2023 Heikki Pesola

Lähtönumero 20, paikka GPS-parkissa… vuoden 2022 onnistumisen peruja, mutta millä eväillä Turun Suunnistajat lähtevät vuoden 2023 Porvoo Jukolaan? Alkukaudesta on jäänyt paljonkin hampaankoloon. Viestiliigassa on keikuttu parhaimmillaan parikin osuutta kärjen vauhtia, mutta harmillisia virheitä on matkalle sattunut pahimpana tietysti Tiomilan hylkäys. Vailla takaiskuja ei Jukolakaan ole liikkeelle lähtenyt. Viime vuonna avauksessa loistanut Aston Key ei ole vielä Euroopan kiertueelle riittävässä kuosissa ja viimeisellä viikolla Zoltan Bujdoson tilanne todettiin Jukolaan mahdottomaksi. Sveitsissä vääntynyt nilkka vaatii vielä juoksutaukoa jonkin hetken.

Mutta se porukka mikä Porvoossa on viivalla ei varmasti näitä menneitä mieti vaan tavoitteena on ehjä ja vahva suoritus. TuS:n ykkösjoukkueen viestin avaa Tiomilan tapaan Ferenc Jonas. Lakeuden viestissä avauksessa kärjestä vaihtoon tullut Daniil Fomin jatkaa toisella osuudella ja aikuisten MM-pitkällä Suomi-paitaa päälle pukeva Touko Seppä juoksee pitkän yön. Tämä on erittäin mielenkiintoinen kolmikko ja alkua kannattaa seurata tarkoin myös siellä Ylen lämpimässä offisessa. Nelososuudella matkaan lähtee Oskari Nummelin, joka on sekä Tiomilassa että Jukolassa erikoistunut näihin ns. väliosuuksiin vaikka Tiomilan tapaan nyt ei putkea mennä. Valtteri Kankainen pääsee irti vitososuudella, kun tällä kertaa jopa harvinaisen lyhyt kuutospätkä on varattu Laurits Bidstrup Möllerille. Ankkurina TuS:n viestiä vie Justus Vuori.

Mielenkiintoiset asetelmat ja mielenkiintoinen joukkue koossa. Viime vuoden 20. sija velvoittaa, mutta kuten nykyisin aina kärkipään taso on erittäin kova. Odotuksissa on ehjä ja vahva suoritus ja joukkuesuorituksen lisäksi mahdollisesti hyviä nostoja myös yksilötasolla esimerkiksi osuusajoissa. Ottakaa Turun Suunnistajat seurantaan Venlojen ja Jukolan viestissä! Tuoreita tilanteita päivitetään Turun Suunnistajien some-kanavilla päivän ja yön mittaan. Sunnuntai-Hesarimainen artikkeli viestin kulusta analyysien kera kirjoitetaan sitten taas tänne seuran kotisivulle.

Yhteistyössä