Turun Suunnistajat Ungdomens Tiomilassa sijalle 3.

6.8.2023 Heikki Pesola

Aivan erinomainen viikonloppu Turun Suunnistajille! Touko kilpaili maailman cupissa jokaisella matkalla ja sijoittui pitkällä matkalla sijalle 12. (lue erillinen juttu Toukon pitkästä matkasta tus.fi). Samaan aikaan Ruotsissa nähtiin suunnistuksen viestikulttuuria parhaimmillaan, kun Turun Suunnistajat sijoittui Ungdomens Tiomilan HD14- sarjassa sijalle 3. !

Turun Suunnistajien joukkueessa juoksivat Martta Korte, Iiro Lähteenmäki, Siiri Holmroos, Kerttu Haavisto, Ella Tetri, Venla Pentikäinen, Daniel Stenholm.

Osa pronssijoukkueen juoksijoista tuplasi viikonlopun aikana juoksemalla myös HD20-sarjassa, jossa Turun Suunnistajien ja Angelniemen Ankkurin varsin nuori yhteisjoukkue oli sijalla 62. Mukana TuS:sta oli Martta Korte, Iiro Lähteenmäki, Daniel Stenholm, Nikolai Toivonen, Eliel Lintula, Siiri Holmroos, Iida-Maria Rantala, Venla Pentikäinen, Joonas Rikkonen ja Matias Nyman. Joukkueen vanhimmat olivat tosiaan 16-sarjalaisia joten ottaen huomioon 20-sarja sekä yöllä startannut viesti saatiin tästä varmasti erinomaista yösuunnistus- ja viestikokemusta!

Turun Suunnistajien junioreille kolmossija oli erinomainen viestisuoritus ja tämän tason nuorisoviestejä ei Ruotsin maalla ole aivan hetkeen TuS:lta nähty. Vuonna 2019 samassa Ungissa TuS taisteli toki voitosta, mutta asiantila poikkesi hieman tämän viikonlopun suorituksesta kyseessä olleen Jämsän Retki-Veikkojen kanssa tehdystä yhdistelmäjoukkueesta. TuS:n nuorilla on muutenkin viime aikoina ollut ilmassa positiivisia signaaleja, kun viime vuonna muutaman vuoden laskutrendissä ollut Nuorten Jukolan sijoitus käännettiin komeaksi 11. sijaksi. Pärjätty on myös syksyn Nuorisoviestissä ja monessa muussa tapahtumassa.

Hyviä uutisia TuS:n nuorten sektorilla tuo myös se, että seuraan on nyt palkattu uusi nuorten taitovalmentaja! Paljastetaan tästä asiasta hieman enemmän lähipäivinä seuran nettisivuilla. Ja nuorten osalta viestikatseet kääntyvät U10milan jälkeen 19.8. Hyvinkäällä järjestettävään Nuorten Jukolaan. Näillä eväin eteenpäin!

Yhteistyössä