25manna infoa

2.10.2023 Emmi Haavisto

JOUKKUEET – päivitetty 6.10.

Tiivistelmä kiireiselle konkarille: bussi on tänä vuonna Vesma ja aamiaisen tarjoilupaikka tarkentuu.

Matkustamme Viking Linen laivoilla. Hyttikortit jaetaan satamassa terminaalin toisessa kerroksessa noin kello kahdeksasta alkaen, samalla saa aamupalalipun jos on tilannut aamupalan etukäteen.

Satamasta kisapaikalle kuljemme Vesman bussilla. Perjantaina ennen laivan lähtöä bussi on satamassa terminaalin edessä parkkipaikalla, jolloin sinne voi viedä tavaroita, joita ei tarvitse laivamatkalla. Ruotsissa bussi tekee kaksi kierrosta satamasta kisapaikalle. Ajoaika kilpailukeskukseen on reilu puoli tuntia. Päivän ajaksi bussiin voi jättää tavaroita, joita ei halua ottaa mukaan kisapaikalle, huomioi kuitenkin että bussiin ei pääse päivän aikana ennen ensimmäistä paluukyytiä. Pakkaathan tavarat siten, että bussin lastauksen ja purun yhteydessä tavaroiden vaihto sujuu ripeästi.

Linkki kisasivuille (tosin paremmin tietoa löytyy usein Eventorista)

Luethan kilpailuohjeen ennen matkaa!

Kisapaikalla pystytetään seurateltta.

Omat hakaneulat ja SI-tikku mukaan jos olet ilmoittanut että sellainen on!

AIKATAULU (ajat paikallista aikaa):

Perjantai 7.10.
19.45–20.00 Bussi satamassa, voi viedä tavaroita joita ei tarvitse laivassa
20.55 Laiva lähtee
21.00 Kokoontuminen konferenssitilassa, jossa joukkueiden kokoonpanojen tarkistus, tutustuminen ja muut infot

Lauantai 8.10. (ajat paikallista aikaa)
5.30 Aamupala (eli Suomen aikaa klo 6:30), paikka tarkentuu!
6.30 Laiva saapuu satamaan
n. 7.00 Ensimmäinen kuljetus lähtee kisapaikalle mahdollisimman nopeasti
n. 8.15 Toinen kuljetus
9.00 Lähtö (juoksijat sisällä viimeistään 8.45)
n. 14.30 Voittajajoukkue maalissa
16.00 vaihto suljetaan
16.10 ja 16.15 Uusintalähtö
16.30 Palkintojenjako
n. 16.45 Ensimmäinen kuljetus takaisin satamaan
n. 18.00 Toinen kuljetus satamaan
20.00 Laiva lähtee

Sunnuntai 9.10.
7.35 Laiva Turussa, bussi ajaa parkkipaikalle tyhjennystä varten

INFOA ENSIKERTALAISILLE

Miten viesti toimii?

Osuudet 1 ja 2 juostaan normaalina viestinä. Osuudelle kolme lähtee yhtä aikaa neljä juoksijaa, jotka kiertävät oman ratansa ja lähettävät kukin yhden neljännen osuuden juoksijan matkaan. Ensimmäinen kolmannelta osuudelta tullut lähettää siis neljännen osuuden ensimmäisen juoksijan, toisena vaihtoon tuleva lähettää toisen juoksijan jne. Maastoon lähtevien tulee huolehtia, että he ovat oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä puomilla, sillä maastosta tuleva ei voi tietää tilannetta. Neljän juoksijan osuuksia on kaikkiaan viisi. Osuuden 23 juoksija saa lähteä, kun kaikki edellisen osuuden juoksijat ovat tulleet vaihtoon. Kolme viimeistä osuutta ovat normaaleja viestiosuuksia, joissa on yksi juoksija.

Mikä on SportIdent eli SI-tikku?

Ruotsissa ei käytetä emit-korttia, vaan sen tilalla on SI-tikku. Tikku laitetaan leimauslaitteessa olevaan reikään, jolloin laitteessa vilkahtaa valo ja kuuluu ääni. Ole tarkkana, että sekä valo että ääni tulevat, jotta tiedät varmasti, että leimaus onnistui! Jos leimaat liian nopeasti, ei tikku välttämättä ehdi rekisteröidä leimausta. Viimeistään vaihtoalueelle kirjautuessa näet, miten tikku toimii. Kirjautumisen yhteydessä on sekä nollaus (töm) että check-leimaus, jotka molemmat leimataan.

Niille, joilla ei ole omaa tikkua olen varannut vuokratikut. Samaa tikkua ei saa käyttää kahta kertaa, mutta tikun numerolla ei ole muuten väliä.

Yhteistyössä