Touko kuudes Espanjan WRE-pitkällä

17.2.2024 Heikki Pesola

Vuosikalenteri alkaa helmikuun puolivälissä olemaan sillä mallilla, että ensimmäisiä ”kesäsuunnistuksen” tuloksia ilmaantuu jo taululle. Alkuvuosi on etenkin kärkisuunnistajille perinteisesti ahkeraa leiriaikaa, mutta laadukkaat kilpailut antavat siinä samassa mitä parhaimman mahdollisuuden mitata omaa suorituskykyä suhteessa muihin. Turun Suunnistajien miesten kärkiosastoa leireille parhaillaan Espanjassa jossa järjestetään myös Maximus O Meeting- kilpailut. Tänään lauantaina kisasarja avattiin 14,7 kilometrin pitkällä matkalla jolla oli myös WRE- status. Turun Suunnistajien Touko Seppä sijoittui kovatasoisessa kilpailussa hienosti kuudenneksi. Eirik Breivikin voittamassa kilpailussa Touko jäi kärkeen 4.07.

Touko oli kilpailun paras suomalainen sekä myös paras suomalaisseuraa edustava. Taakse jäivät muun muassa Timo Sild sekä nelinkertaiset Jukola-voittajat Emil Svensk, Olle Kalered ja Henrik Johanesson monien muiden lisäksi. Touko kommentoi lyhyesti paikan päältä kyseessä olleen ”hyvä perusveto”. Useampia pieniä koukkuja siellä täällä, rastinottoa ja rastille tuloa pitää Toukon mukaan huomista keskimatkaa varten petrata. Turun Suunnistajien Ferenc Jonas tuli kilpailussa maaliin 8. sijaan oikeuttavalla vauhdilla, mutta rasti numero 15 oli ollut väärä eli lopputuloksena Ferille hylky tänään. Jatketaan TuS-urheilijoiden suoritusten raportointia tulevina päivinä!

Yhteistyössä