Touko Seppä Italian MOC-sprintin voittoon

23.3.2024 Heikki Pesola

Kun kotimaassa suunnistuksen kilpailukalenterista löytää tältä viikonlopulta vain hiihtosuunnistusta liikutaan ulkomailla jo vauhdikkaasti kaduilla ja metsissä. Suunnistusmaajoukkue on maaliskuussa leireillyt sprinttimaisemissa Italiassa ja sen jatkeeksi urheilijoita kilpaili myös MOC-sprintissä. Kyseessä oli kaksisosainen henkilökohtainen sprintti jonka perjantai-illan ja lauantain aamun osatulokset laskettiin yhteen. Kovatasoisen kilpailun voittoon ylsi Turun Suunnistajien Touko Seppä ennen Teemu Oksasta (Ikaalisten Nouseva Voima) ja Tino Polsinia (OLV Baseland). Toukon taakse jäi myös useita MM-mitalisteja kuten August Mollen, Jonathan Gustafsson sekä kakkosetapilla hylsyn saaneet Isac Von Krustenstierna, Ruslan Glebov ja Janne Salmi. Tuloslistalla takana pysyivät myös Tiomilassa voittokannua vuorollaan nostaneet Håvard Eidsmo (IFK Göteborg) sekä Eirik Langedal Breivik (NTNUI).

Suunnistuksen metsäkausi on hyvässä vauhdissa jo Ruotsissa tämän viikonlopun Vårtrippelnin myötä. Suomessa ulkoratakausi käynnistetään ensi viikolla Billnäsin keskimatkalla sekä Ahvenanmaan kaksipäiväisillä. Turun Suunnistajia on runsaasti paikalla Ahvenanmaalla jonka lisäksi miesten edustus piipahtaa Skånessa jossa kilpaillaan Swedish Leaguen avausviikonloppu sekä Staffetligan.

Yhteistyössä