Turun Suunnistajat Nuorisoviestin A-sarjan voittoon

29.9.2024 Heikki Pesola

Perinteinen Nuorisoviesti järjestettiin tänä vuonna TuS:n toimesta Turun Impivaaran urheilukeskittymässä. Vuoden 2019 Nuorten Jukolasta tuttu alue oli taas kilpailukäytössä, mutta kilpailukeskus oli tällä kertaa kuntoradan edustan sijaan hieman pohjoisempana ampumaradan alueella. Pääosa tämä vuoden kilpailijoista nuorten A- ja B- sarjoissa oli kuitenkin sellaisia jotka 2019 NuJu:ssa eivät kilpailleet. Nyt mukana olleet A- ja B-sarjalaiset ovat voineet olla korkeintaan 11-vuotiaita vuoden 2019 NuJu:n aikoihin. Pahimmat sääennusteet eivät toteutuneet ja kilpailupäivä sujuikin lähes sateetta noin 10 asteen lämpötilassa. Kilpailullisesti viesti oli menestyksekäs järjestävälle seuralle. Turun Suunnistajat otti voiton A-sarjassa!

A-sarjan avausosuudella oli mukana pääosin poikasuunnistajia joten luonnollisesti TuS:n ykkösjoukkueen avaaja Ella Tetri joutui antamaan jonkin verran kärjelle periksi, vaihdossa ero oli reilut viisi minuuttia. Toisella osuudella Niki Siren teki pirteän juoksun osuuden toiseksi nopeimmalla ajalla ja TuS:n osakekurssi oli nousussa. Martta Korte, Iiro Lähteenmäki ja Robert Fröjdö nostivat kukin osuudellaan TuS:a hieman lähemmäksi kärkeä ja Ellen Fröjdö pääsikin lähtemään kuudennelle osuudelle neljäntenä. Ellen eteni osuutensa hyvin ja tuli viimeiseen vaihtoon toisena eron ollessa johtavaan Tampereen Pyrintöön vain hieman alle kahden minuutin luokkaa. Daniel Stenholm otti matkalla Pyrinnön ankkurin Joona Kivistön kiinni ja jonkun matkaa he etenivät ankkuriosuutta yhtä matkaa. Etenkin Runosmäen suunnasta Impivaaraan tultaessa Daniel sai latupohjilla ja sen lähietäisyyden juoksuvoittoisilla osuuksilla selvää eroa Pyrintöön. Loppulenkillä tilanteet eivät enää muuttuneet ja Turun Suunnistajien ykkösjoukkueelle Nuorisoviestin voitto!

Turun Suunnistajien 2. joukkue (Wilma Hagström, Aurora Laine, Kerttu Haavisto, Eerika Ervanko, Lili Hämälistö, Ida-Maria Rantala, Oliver Laine) oli A-sarjan viestissä sijalla 25. B-sarjassa nähtiin myös hyvää TuS-suorittamista, kun siellä puolestaan kakkosjoukkue Kaisla Toivio, Wilhelm Fröjdö, Eevert Toivio, Isabella Hagström saapui maaliin ennen ykköstä ollen viestin neljäs! TuS:n ykkösjoukkue Veera Lonka, Nuutti Korte, Leevi Visuri, Noel Kallio oli B-sarjan 7.

Nuorison ”superviikonloppu” jatkui sunnuntaina Oravatonnilla Nousiaisissa. Sielläkin nähtiin hyvää TuS-suorittamista ja päivän sarjavoittoihin ylsivät H14-sarjassa Daniel Stenholm ja Leevi Visuri H10-sarjassa. Ensi viikonloppuna moni tänäkin viikonloppuna kilpailleista on mukana lauantain Halikko-viestissä tai lasten Halikko-juoksussa. Sunnuntaina käydään samassa paikassa Viestiliigan finaali ja ainakin tämän viikonlopun TuS:n vanhempia tyttöjunioreja nähdään tuolla myös Viestiliigassa.