Turun Suunnistajat

Nuorten ryhmä

Nuorten ryhmään kuuluvat noin 11-15-vuotiaat nuoret, jotka hallitsevat jo suunnistuksen perusteet. Nuorten ryhmässä keskitytään erityisesti suunnistustaidon vahvistamiseen tekemällä runsaasti monipuolisia suunnistusharjoituksia. Suunnistusharjoituksissa harjoitellaan mm. oleellisia kohteita, maaston muotoja, kompassin käyttöä, rastinottoa, reitinvalintaa sekä suorituksen hallintaa ja suunnistusajattelua.

Lisäksi Nuorten ryhmässä tehdään erilaisia juoksu- ja lihaskuntoharjoituksia, juoksukoordinaatioharjoituksia ym. suunnistusharjoituksen ohessa sekä erillisenä harjoituksena noin kerran viikossa. Nuorten ryhmällä on noin kolmet harjoitukset viikossa sekä mukavia leiripäiviä sekä kotimaan leirejä. Talvikaudella nuorten ryhmän ohjelmaan kuuluu suunnistusharjoituksen lisäksi salijumppaharjoitus ja kesällä painopiste on kahdessa suunnistusharjoituksessa sekä omassa juoksuharjoituksessa. Nuorten ryhmässä kannustetaan omatoimiseen liikuntaan ja harjoitellaan harjoittelemaan. Nuorten ryhmässä tuetaan myös muiden lajien harrastamista sekä myöhäistä lajivalintaa ja harjoitukset eivät ole pakollisia.

Nuorten ryhmäläiset osallistuvat myös aktiivisesti kilpailuihin, mutta kilpaileminen ei ole kuitenkaan välttämättömyys vaan nuorten ryhmään voi osallistua myös osallistumalla pelkkiin mukaviin ja kehittäviin harjoituksiin. Nuorten ryhmä osallistuu esimerkiksi Nuorten Jukolaan sekä Ruotsissa järjestettäviin suurviesteihin.

Nuorten ryhmässä on tarjolla eri tasoisia ratoja ja jokaiselle löytyy sopivia haasteita. Nuorten ryhmään ovat tervetulleita kaikki, joilla on halu kehittää suunnistustaitoa ja tehdä hyviä harjoituksia mukavassa porukassa!


Nuorten ryhmän pelisäännöt löytyvät seuraavan linkin takaa: Nuorten ryhmän pelisäännöt

Yhteistyössä
OP Turun Seutu Urheilu Mehiläinen Noname Naantali Spa & Hotel Marli Tähtiseura Lomakeskus Koivukankare Suomen vero- ja lakipalvelut