Viikonlopun katsaus: Daniil Fomin ylivoimainen nuorten katsastuksissa, Särkänniemessä TuS-menestystä

22.5.2022 Heikki Pesola

Kevätviikonloppujen tiivis kisaputki jatkui tällä kertaa nuorten katsastuksilla ja Tampeella perinteikkään Särkänniemi-suunnistuksen merkeissä. Nuorten katsastus koostui perjantain sprintistä sekä lauantain maastotestistä.

Turun Suunnistajien Daniil Fominin kevätkausi on ollut varsin vauhtipitoinen, mutta edustusrajoituksista johtuen nuorten MM-kilpailut on pyyhitty kalenterista jo ennen kuin näyttöjä on ehditty antaa. Kehä kolmosen sisäpuolella viime kesästä asti asunut Daniil osoitti kuitenkin kevätkunnon olevan suorastaan hirmuinen. Sarjassa H20-18 Daniil löi 3,5km radalla pöytään voittoajan 12.34, eroa toiseksi tulleeseen Rauli Ahoon 40 sekunttia! Daniil kommentoi, että sprintti sujui ilman isompia virheitä ja oli oikeastaan ensimmäinen kilpailu sitten Ahvenanmaan kevätkisan, jossa näin tapahtui. TuS:n Sakari Holmroos oli saman kilpailun 15. ja 3. nopein 18-vuotias. Elli Kyläkoski oli puolestaan D16- sarjan 13.

Katsastukset jatkuivat lauantaina perinteikkäällä Kisakallion rajuksi tunnetulla maastotestillä. Daniil jatkoi lauantaina siihen mihin perjantaina jäi ja oli ylivoimainen H20 sarjan 10km radalla. Aika 48.51 oli vielä uusi reittiennätys. Rata koostuu neljästä 2,5km lenkistä ja tunnetusti penkkaa on runsaasti. Daniilin ero toiseksi tulleeseen Santeri Kirjavaiseen oli 2.47! Daniil kertoi testin menneen hyvin. Ensimmäinen lenkki tuli otettua melko kovaa, mutta kolmannella lenkillä hän säästeli hieman lihaksiaan alamäiden iskutukselta säästääkseen loppuun. Daniil kertoi ylämäkien olleen aina hänen vahvuus ja niihin hän pyrki nytkin eritoten keskittymään. Tämä toimi hyvin ja tulos kertoo samaa kieltä.

Lauantain maastotestissä Sakari Holmroos oli saman H20- sarjan 25. ja Elli Kyläkoski D16-sarjan 13. kuten myös perjantaina.

Viikonloppu sisälsi myös lasten ja nuorten kevätkauden kohokodan eli Särkänniemi-suunnistuksen. Kilpailun formaatti on viime vuosina muovautunut siihen, että kyseessä on 16-vuotiaiden ja nuorempien kilpailupäivä, kun takavuosina Särkänniemessä on kilpailtu jopa aikuisten Huippuliigaa. Turun Suunnistajat olivat lähteneet Tampereelle isolla juniorijoukolla niin kuin tietysti tapahtuman luonteeseen kuuluukin. TuSsilaisista matkaan lähti 28 suunnistajaa.

Päivän TuS:lainen sarjavoittaja oli Martta Korte, joka nappasi Turkuun tuliaisiksi D12-sarjan voiton! Toiseksi sarjassa D10RR sijoittui Kaisla Toivio. Kolmanneksi sijoittuivat Ella Tetri D13, Wilhelm Fröjdö H8RR sekä Robert Fröjdö H11- sarjassa. Muita TuSsilaisia 10 joukkoon sijoittuneita olivat:

Daniel Stenholm H12 4. Iiro Lähteenmäki H12 8. Noel Kallio H10A 4. Eemil Tetri H10RR 4. Pyry Lähteenmäki H9RR 9. Nuutti Korte H8RR 9. Eevert Toivio H7RRS 5. Eliel Kallio IPANA-sarjan 7.

Kilpailukausi jatkuu täydellä teholla ensi viikollakin. Helatorstain perinteiset Prisma-rastit ovat houkutelleet peräti 30 TuSsilaista kilpailemaan! Lauantaina Kangasalla juostaan Viestiliigaa Hämeen Rastiviestin muodossa, joka on aikuisten viimeinen viestikilpailu ennen Jukolaa. Mukana on seuralta kaksi miesten ja yksin naisten joukkue. Suunnistuksen Maailman cup lähtee myös käyntiin Ruotsissa, jossa kilpailevat TuS:n Touko Seppä sekä Aston Key. Nuorempien sarjalaisten viestikausi jatkuu puolestaan viikon päästä maanantaina 30.5. Naantalissa Kompassi- viestin merkeissä. Seuraamisiin!

Yhteistyössä