Sprintistä TuS-nuorten läpimurto SM-tasolla: kultaa, hopeaa ja pronssia!

12.5.2024 Heikki Pesola

Viime viikonlopun voitokkaan Tiomilan Ungdomskavlenin jälkeen oli vuorossa paluu koville alustoille SM-sprintin myötä. Lauantaina Espoossa järjestetty SM-sprintti oli Turun Suunnistajien nuorille läpimurto SM-tasolla. Kultaa, hopeaa ja pronssia! Viime viikonloppuna Ruotsissa vahvasti avannut Daniel Stenholm otti kultaa H14-sarjassa komean esityksen myötä. Eroa Hyvinkään Rastin poikiin Aaro Toivaseen (hopea) ja Vili Kanteliseen (pronssi) tuli 13 ja 37 sekunttia. Hieno avaus SM-tasolla Danielille! TuS:n hopeasuorituksesta vastasi puolestaan niin ikään viime viikonlopun voittajajoukkueessa juossut Ellen Fröjdö joka otti hopeaa D16-sarjassa. Ellenin edellä kilpailussa oli vain Lappeen Riennon Lotta Laakso jonka vauhti viesteissä on ollut paikoin aivan kotimaan naisten kärkitasoa (Finnspring-viestiliigan D21 avauksessa 4.). Päivän kolmannen SM-mitalin TuS-nuorista nappasi D14-sarjassa pronssia ottanut Martta Korte joka hänkin oli viime viikonlopun voittajajoukkueessa. Varsinainen läpimurto tälle porukalle nyt myös SM-tasolla!

Mitalien lisäksi Turun Suunnistajilta nähtiin useita plakettisijoja. Elli Kyläkoski sijoittui D18-sarjasa neljänneksi ja ottaen huomioon Ellin olleen sivussa täysipainoisesta juoksuharjoittelusta viikkotolkulla voidaan tätä suoritusta ehdottomasti pitää päivän yhtenä plusmerkkisenä! Emily Tasala sijoittui D15-sarjassa kuudenneksi, Ella Tetri saman sarjan sijalle 10. D14-sarjassa Siiri Holmroos puolestaan oli yhdeksäs.

Pääsarjoissa mielenkiinnolla seurattiin varsinkin Touko Sepän menoa sillä panoksena oli sprintin tulevat maajoukkue-edustukset. Viime vuoden SM-sprintin neljäs ei tänä vuonna yltänyt aivan samaan, mutta hyvinkin kympin sakkiin kuitenkin. Tällä kertaa Toukolle SM-kisan 9. sija. Helatorstaina järjesteyssä kenraalissa eli SM-knock outissa Touko ylsi välieriin, mutta ei siitä enää finaaliin. IS TV:n selostuskaksikon Timo Saarisen ja Antti Harjun äänensävystä tuli selväksi, että viikon sprinttisuoritukset eivät olleet aivan sitä mihin kykyjä on. Hetken kuluttua näemme minkälaiset valinnat liiton puolelta tehdään tulevaan sprintin maailman cupiin.

Naisten puolella TuS edusti tuloslistalla laajahkolla rintamalla sillä peräti kolme TuS:n naista ylsi lauantaina A-finaaliin. Tätä voidaan pitää tämän hetken TuS-rosteri huomioiden varsin hyvänä kokonaispanoksena. Jenny Vuori oli lopulta finaalin 32. Ella-Noora Rahkola 46. ja Venla Kinnala 48.

Kevään tiivis kotimainen sprinttikausi jatkuu vielä ensi viikonloppuna Tamperella SM-sprinttiviestin merkeissä. Turun Suunnistajilla mukana on kaksi pääsarjan joukkuetta ja useita nuorten joukkueita. Mielenkiinnolla kohti ensi viikkoa!

Yhteistyössä