Nuorten terveiset Leimaus 2024 -leiriltä

16.6.2024 heidi

Tervehdykset Pro-ryhmältä.

Neljä päivää Pajulahden urheiluopiston maastoissa meni hurjan nopeasti. Pro-ryhmäläisillä oli leirin aikana seitsemän erilaista treeniä. Oli yhteislähtöharjoitus, sisäsuunnistusta, Knock-Outtia, mikrosuunnistusta ja väyläharjoitusta. 

Maanantaina saavuttiin Pajulahteen ja ensimmäisenä oli vuorossa luento. Luennon jälkeen meillä oli fyysiikka treenissä kordinaatiota ja nopeutta, jonka jälkeen siirryimme heti sisäsuunnistamaan. Illemmalla pääsimme vielä hieman hämärään yhteislähtöharjoitukseen, jossa oli salmiakki hajontaa. 

Tiistai alkoi multitekniikka harjoituksella. Tarjolla oli mikrosuunnistusta, viuhkoja, käyräsuunnistusta ja tarkkuussuunnistusta. Lounaan jälkeen oli vuorossa kiinnostava ADT luento, jossa opimme muun muassa miten doping testi tehdään. Iltapäivällä meillä oli suunnistus vetoja pienryhmä lähdöillä. Radoilla oli hajontaa, joten kovassa tahdissa piti myös uskaltaa tehdä omat reitinvalinnat ja pysyä tarkkana. Illemmalla oli vielä harjoitusten analysointi, jossa mietittiin mm. reitinvalintoja.

Keskiviikkona siirryttiin Lahden keskustaan yhteisbussilla kohti KO-treeniä. Ennen treeniä oli lyhyt koordinaatio ja alkuverkkaosuus, josta siirryttiin yhden minuutin välein lähtöön. Knock-Out treeniin oli valittu kuuden hengen ryhmät, joissa juostaisiin radat. Knock-Outissa oli käytössä osittain Runners Choice ja muutamassa ei tiennyt minkälainen rata odottaa. Lounaan jälkeen siirryttiin kevyeeseen väyläharjoitukseen, jossa yritettiin pysyä rajatun alueen sisällä. Moni pysyi rajojen sisällä ja kartalla koko suunnistuksen ajan. Illalla oli vielä leiridisko, jossa musiikki ja tunnelma oli kohdallaan. 

Torstaina oli vuorossa leirikisa. Tänä vuonna leirikisa toteutettiin partiosuunnistuksena ja Pro-ryhmäläisillä oli täysin oma leirikisa. Pro-ryhmän leirikisa oli 11:00 yhteislähdöllä. Konseptina oli kiertää kartan kaikki rastit 45 minuutin sisällä.  Rastit sai siis kiertää itsehaluamallaan järjestyksellä, kunhan aikaraja ei ylittyisi. Leirikisan jälkeen siirryttiin pajulahden seikkailupuistoon kiipeilemään. 

Leimaus oli kokonaisuudessaan unohtumaton ja kehittävä leiri! Jokainen sai varmasti paljon kilometrejä mittariin ja uusia suunnistus kokemuksia. Leirillä palveli maukas ruoka, sää oli kuuma ja vapaa-ajalla uiminen sekä saunominen oli suotavaa. 

Yhteistyössä